Καλοκαιρινό Παιδικό Camp 2013

Καλοκαιρινό Παιδικό Camp Δραστηριοτήτων,
14 Ιουνίου και 25 Ιουνίου 2013

Έφτασε και φέτος η εβδομάδα δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών, που θα φιλοξενηθούν στο καταφύγιο Φλαμπούρι.
Σκοπός μας είναι η επαφή των παιδιών με την πλούσια ορεινή φύση του τόπου μας, η άθληση στην ύπαιθρο, η διασκέδαση και αναζωογόνηση, η δημιουργική έκφραση και η βιωματική γνωριμία με τον κόσμο του βουνού.
Λεπτομέρειες
Τα παιδιά ξεφεύγοντας από το τσιμέντο της πόλης θα περάσουν μια καταπληκτική εβδομάδα μέσα στην φύση που τόσο τους λείπει, στο μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.
Η εβδομάδα θα είναι πλούσια σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως, πεζοπορίες, επίσκεψη σπηλαίων, παρατήρηση ζώων, αναρρίχηση, ποδήλατο, εναέρια περάσματα, κατασκευές με υλικά από την φύση, προσανατολισμό, παρατήρηση των άστρων, καθώς και με πλήθος παιχνιδιών δράσης και δεξιοτήτων. Έτσι τα παιδιά διασκεδάζοντας, αναπτύσσουν έννοιες όπως ομαδικό πνεύμα, αυτοπεποίθηση, επιμονή, συνεργασία, ενώ αποκτούν περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Έχει διαπιστωθεί άλλωστε και από τους ίδιους τους γονείς ότι αποκτούν δεξιότητες, διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους, ενώ ερχόμενα σε επαφή με την φύση αποκτούν σιγά σιγά οικολογική συνείδηση.
Η σίτιση των παιδιών γίνετε στην τραπεζαρία του καταφυγίου μέσα από ένα πλούσια διαμορφωμένο μενού και
η διαμονή στον χώρο διανυκτέρευσης του καταφυγίου.
 
Ο μικρός αριθμός των παιδιών, μέχρι 30, μας επιτρέπει να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να μπορούμε να τα βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά στις όποιες αδυναμίες τους. Τα παιδιά αποκτούν νέες παρέες ή συναντούν παλιούς φίλους από άλλες χρονιές, χαλαρώνουν ξεφεύγοντας για λίγες μέρες από το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ δένονται όλα μεταξύ τους καθώς ο μικρός αριθμός παιδιών τους επιτρέπει να γίνουν όλα μία παρέα. Πολλά είναι τα παιδιά που στο τέλος της εβδομάδας δεν θέλουν να αποχωριστούν το χώρο του καταφυγίου και τους φίλους τους.
Το πρόγραμμα ακολουθεί πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας (ένας εκπαιδευτής ανά 5 παιδιά) και με παιδαγωγικές αρχές ως προς την εκπαίδευση και την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ αυτών.
1η Περίοδος: 14/06 με 21/6
2η Περίοδος: 25/06 με 02/07
Κόστος συμμετοχής : 360€
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο χιονοδρομίας του ΕΟΣ Αχαρνών,
Θάνο Παπανδρέου.
Επικοινωνία : 6937337223
Mail : thanoseosa@tellas.gr
Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή των παιδιών λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων !!!
http://www.flabouri.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις