To ευρωπαϊκό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig υλοποιήθηκε από την Οργάνωση 50+Ελλάς Active Body + Active Mind = Healthy Senio

Η εθελοντική ομάδα της 50+Ελλάς που πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig με τίτλο “Active Body + Active Mind = Healthy Senior”, υποδέχθηκε τις εθελοντικές ομάδες  των εταιρικών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στις 20 Οκτωβρίου 2013. Οι χώρες που υλοποιούν το αντίστοιχο πρόγραμμα είναι η Φινλανδία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Τουρκία.
 
Η συνάντηση διήρκησε τρεις ημέρες από 21 – 22 Οκτωβρίου και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:
1η ημέρα: Καλωσόρισμα από την Διαχειρίστρια της 50+Ελλάς κα Λιζ Μεσθεναίου και την Δρ. Μυρτώ Ράγγα ψυχολόγο και γηραγωγό της 50+Ελλάς. Η ημέρα   ήταν αφιερωμένη στη συμπληρωματική φυσική αγωγή ρεφλεξολογία. Οι φιλοξενούμενοι και οι Έλληνες εθελοντές ενημερώθηκαν για την ιστορία των ολιστικών θεραπειών, για τα οφέλη της ρεφλεξολογίας από την πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων κα Ευγενία Δούλβαρη και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το άγγιγμα στα πέλματα αλλά και να μάθουν τεχνικές αυτό-θεραπείας από την ρεφλεξολόγο Γεωργία Μιχαλοπούλου.
 
 
Στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στο Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηλιούπολης όπου οι γυναίκες της  ομάδας που υλοποιεί το πρόγραμμα περίμεναν τους καλεσμένους με παραδοσιακά εδέσματα, τραγούδια και χορούς προσφέροντας μια ξεχωριστή ελληνική βραδιά.
Η πρόεδρος των ΚΑΠΗ κα Έμυ Ζανιά καλωσόρισε τους εταίρους και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Χρήστος Γιαννάκης αφού τους καλωσόρισε, τους ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου καθώς και την προσφορά του Δήμου στην εκπαίδευση ενηλίκων.
 
 
2η ημέρα: Συνεχίστηκαν οι δράσεις με βιωματικές ασκήσεις διατροφής και ενίσχυσης της μνήμης. Το απόγευμα στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου FILIPPOS οργανώθηκε ευρωπαϊκή γιορτή με εκθέματα παραδοσιακών προϊόντων των συμμετεχόντων χωρών.
 
 
 
 
 
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η πρ. Αντιδήμαρχος του Δήμου Γαλατσίου και δημοσιογράφος  κα Μαρία Αλιμπέρτη και ο πρόεδρος του συλλόγου «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» κος Διονύσης Βασιλόπουλος. Και οι δύο μίλησαν με τους εκπροσώπους όλων των χωρών και δοκίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα τους. Επίσης συμμετείχαν οι κυρίες από το Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηλιούπολης και οι εθελοντές της 50+Ελλάς.
 
3η ημέρα: Οι φιλοξενούμενοι μας  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον αρχαιότερο θεραπευτικό χώρο, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου και να παρακολουθήσουν  στο αρχαίο θέατρο την παρουσίαση αποσπάσματος από το χορικό της τραγωδίας  «Ερινύες και Ευμενίδες» του Αισχύλου. Την παρουσίαση έκανε η ομάδα Αρχαίας Όρχησις Δώρα Στράτου, υπό την επιμέλεια και διδασκαλία της κας Άννας Λάζου καθηγήτριας φιλοσοφικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
 
 
 
Στη συνέχεια γευμάτισαν στο γραφικό λιμανάκι του χωριού Κόρφος και φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο αρχαιότερο λουτρό της Ελλάδος στο Λουτράκι από την κα Βάνα Νικολοπούλου και τον κο Πετρίτση.. Κάποιοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το θεραπευτικό πόσιμο νερό (για πέτρες στα νεφρά και τη χολή)  καθώς και την πισίνα με το θεραπευτικό νερό (για όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα). 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με αποχαιρετιστήριο δείπνο στο ξενοδοχείο ΗΡΩΔΕΙΟ.
 
Η ελληνική εθελοντική ομάδα της 50+ Ελλάς ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του προγράμματος: το ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων, την εταιρία PELIKAN που προσέφερε τη γραφική ύλη για όλους τους συμμετέχοντες, και τη sugar-art jenny για την προσφορά των cup cakes με το logo του προγράμματος για το καλωσόρισμα. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
 
Περισσότερα:
Φιλικά
 
Γεωργία Μιχαλοπούλου
Ρεφλεξολόγος και 
Συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα
και για λογαριασμό της 50+Ελλάς.
 

Σχετικές δημοσιεύσεις