“Έφυγε” ο Μανώλης Ρασούλης

Νεκρός βρέθηκε σε ηλικία μόλις 66 ετών, το πρωί της Κυριακής ο αγαπημένος σε όλους  Μανώλης Ρασούλης στη κατοικία του στη Θεσσαλονίκη. Φίλοι του οι οποίοι ανησύχησαν από την απουσία του, ανακάλυψαν το 4 ημερών πτώμα του. Ο θάνατος του προήλθε πιθανότατα από φυσικά αίτια.

Γεννήθηκε στη Κρήτη στις 28 Σεπτέμβρη του 1945. Έφηβος 18 χρονών, μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία. Ταυτόχρονα δούλευε και στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή.
Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα διαμένοντας στο Λονδίνο και επιστρέφοντας στην Αθήνα άρχισε να γράφει τραγούδια, και να αρθρογραφεί σε εφημερίδες.
Θεωρείται ένας εκ των πλέον εμπνευσμένων στιχουργών της εποχής μας αλλά και συνθέτης αγαπημένων τραγουδιών.
Ποιος δεν γνωρίζει την “Εκδίκηση της Γυφτιάς”, “Τα Δήθεν”, Πότε Βούδας Πότε Κούδας”, “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει”, “Τα τραγούδια της Χαρούλας”, Παίξε Χρήστο επειγόντως”, και πολλά άλλα. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του “Εδώ είναι του Ρασούλη” από τις εκδόσεις Ιανός.
Ο “αιρετικός” Μανώλης Ρασούλης, για τις ελεύθερες σκέψεις του απέναντι στη μουσική βιομηχανία του τόπου, ο “ιδιόρρυθμος” καλλιτέχνης με τον τόσο άμεσο και ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης δεν είναι πια μαζί μας, τα έργα του όμως θα είναι στο στόμα όλων μας.

ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις