ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (Πρωτογενή Τομέα) κου Παμπάκα Σωτήρη για τη Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Πρωτογενής Τομέας)  στα πλαίσια της προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων έχει προβεί σε δράσεις, βασισμένες στην στρατηγική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, με σκοπό να συνδράμει τα μέγιστα στην προώθηση των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων.

Θέλω να σας τονίσω, ότι, η προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας μας, είναι το προσωπικό στοίχημα της Περιφερειακής Αρχής.

Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας στην Κρεμαστή της Ρόδου, είναι μία ευκαιρία ανάδειξης και προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής άρχισε τη λειτουργία της το 1965 με πρωτοβουλία του Δωδεκανήσιου υπουργού βιομηχανίας αείμνηστου Ιωάννη Ζίγδη και κοινοτάρχη Τοδουλάκη Γεώργιου.

Εφέτος η οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης, θέλοντας να συμβάλει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς, αλλά και να επαναφέρει τα στοιχεία της αρχικής λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής, αποφάσισε να την εμπλουτίσει με προϊόντα της αγροτικής οικονομίας. Γι’ αυτό και ονομάζεται ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ.

Από πλευράς Περιφέρειας έχουν δείξει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος εταιρίες και παραγωγοί από Ρόδο, Κω, Σαντορίνη, Νάξο, Λέρο, Αστυπάλαια και Τήνο.

Η ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων θα επηρεάσει προς το καλύτερο τον τουριστικό προορισμό ‘Δωδεκάνησα-Κυκλάδεςς – Νότιο Αιγαίο’. Είναι μία ευκαιρία να χαράξουμε νέα στρατηγική που θα βασίζεται σε ποιοτικά τοπικά προϊόντα (κρασί, τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, μέλι, γλυκά κουταλιού, αποστάγματα, παραδοσιακά γλυκά κα.).

Πιστεύω ότι, μέσω της αξιοποίησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων θα υπάρξει οικονομική ανάταση για τις τοπικές κοινωνίες. Είναι μία λύση για την έξοδο από την οικονομική κρίση, που περνά η χώρα μας.

Ως προτεραιότητα της Περιφερειακής αρχής αντιλαμβάνομαι την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και την ενδυνάμωση της υπαίθρου μέσω της ποιοτικής γεωργίας. Δομές ήπιας κλίμακας, εξωστρεφείς στην αγορά, ποιοτικά, διαφοροποιημένα επώνυμα αγροδιατροφικά προϊόντα και υπηρεσίες, που σέβονται τον παραγωγό και καταναλωτή και υπερασπίζονται την αειφορία των τοπικών πόρων, φυσικών και ανθρώπινων.

Παμπάκας Σωτήρης
Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
(Πρωτογενής Τομέας).

Σχετικές δημοσιεύσεις