Εμείς οι έλληνες έχουμε κουσούρια, αλλά έχουμε άλλα τόσα καλά!

Ελλάδα. Η καταγωγή μας, η χώρα μας, η πατρίδα μας.

Η έννοια του πολιτισμού συνυφασμένη με ένα έθνος. Πολλοί υπερασπίστηκαν, θυσιάστηκαν, έχυσαν αίμα και δάκρυα για αυτά τα χώματα για να βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα. Σε μία απ’ τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας βρισκόμαστε πάλι εδώ να παλεύουμε για το μέλλον μας. Να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Να προστατεύσουμε εμάς και τους επόμενους.
Ο αρνητισμός τα τελευταία χρόνια μας έχει κατακλύσει. Βλέπουμε παντού το χάος, την καταστροφή και το σκοτάδι. Κατηγορούμε ο ένας τον άλλο για τα δεινά που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Φτάσαμε σε σημείο να τρωγόμαστε μεταξύ μας –χαρακτηριστικό του Έλληνα– για να επιβιώσουμε. Αρκετά! Κουράστηκα να ακούω κάθε φορά το πόσο κακή φάρα είναι ο Έλληνας, βαρέθηκα να βλέπω νέους να απαξιούν για αυτόν τον τόπο και την ιστορία του. Ήρθε η ώρα να πούμε και τα καλά μας, ρε αδερφέ!

Είμαστε άνθρωποι έξω καρδιά. Όσο και να ταξιδέψεις στον κόσμο, δε θα βρεις πουθενά αυτήν τη ζωντάνια, το πάθος για τη ζωή. Η διασκέδαση είναι στο DNA μας, η χαρά της ζωής μας. Χαρούμενος και καλοσυνάτος λαός με πλατιά χαμόγελα και ζεστά βλέμματα. Αισιόδοξοι πάντα και παντού, δε μας άγγιζε ο πεσιμισμός, δεν τον αφήναμε ποτέ να μας αγγίξει. Η μοιρολατρία δεν είναι εθνικό χαρακτηριστικό μας, η θέληση είναι. Η θέληση για τη ζωή, για το αύριο και το καινούριο. Για τη νέα μέρα και για κάθε μέρα εμείς εδώ ζωντανοί και παθιασμένοι μαζί της. Δεν πτοούμαστε απ’ τις δυσκολίες τις ζωής.
Γεννημένοι μαχητές. Παλεύουμε σε κάθε ευκαιρία για να κερδίσουμε αυτά που αξίζουμε, για να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν. Περήφανος κι ατίθασος λαός, δε σκύψαμε ποτέ το κεφάλι και δεν πρέπει να το κάνουμε. Ούτε καν στους φόβους μας, σε κανέναν και τίποτα.

Εκεί στη βιοπάλη μέρα με τη μέρα για να αποδείξουμε την αξία μας, να δικαιώσουμε τους προγόνους μας και να διασφαλίσουμε τους απογόνους μας. Καθημερινοί ήρωες, αγωνιστές της ζωής με ένα και μόνο στόχο, το μέλλον αυτής της χώρας. Η ελληνική ψυχή δεν πεθαίνει, δε σβήνει, σαν τον φοίνικα ανασταίνεται απ’ τις στάχτες της.
Σε ποια άλλη γλώσσα υπάρχει η λέξη φιλότιμο; Το μεράκι και το παλικάρι; Σε καμία. Εμείς τις δημιουργήσαμε, γιατί είναι η προσωπικότητά μας. Δεν υπάρχει πιο φιλόξενος λαός απ’ τον δικό μας, πιο αλληλέγγυος. Τα κερδίσαμε επάξια όλα αυτά, μας ανήκουν και θα μας ανήκουν στους αιώνες. Φτάνει με το σκοτάδι, δες το φως μας!
Ακόμα κι αυτοί που μας κράζουν, οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, μας θαυμάζουν για αυτά που τους προσφέραμε απλόχερα και καμία οικονομική κρίση δε θα τα σβήσει. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε πει: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», κι άλλοι πόσοι μίλησαν για τον Έλληνα.

Το ξέρω, έχουμε κοντή μνήμη, αλλά θα πρέπει κάποτε να ψηλώσει. Να θυμηθούμε τι σημαίνει αυτή η λέξη, τι συμβολίζει η καταγωγή μας. Να φέρουμε στη ζωή μας και πάλι την ενότητα. Τώρα όλοι παλεύουν μόνοι τους για να τα βγάλουν πέρα με τα προβλήματά τους. Νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι, κανένας δε νοιάζεται και κάνουμε λάθος. Ο Έλληνας νοιάζεται για τον Έλληνα, το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές. Έτσι για ακόμη μία φορά πρέπει να ενωθούμε για να ανέβουμε το Γολγοθά μας. Να θυμηθούμε όλα αυτά που θέλουν να ξεχάσουμε.
Αυτοί είμαστε πραγματικά. Πίσω απ’ τα προβλήματα και τις στεναχώριες. Άνθρωποι με όνειρα και πυγμή, ο χρόνος το έχει αποδείξει. Οπότε, βάλε ένα τέλος στην απαισιοδοξία και στα κακώς κείμενα. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα χαμόγελο κι εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τους γύρω σου.

Σταμάτα να κατηγορείς για όλα το έθνος σου και κάνε κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση. Κάνε την αυτοκριτική σου, βοήθησε τον συνάνθρωπό σου για να προχωρήσει το σύνολο ένα βήμα μπροστά. Πάρε τη σκυτάλη, γίνε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος. Κανένας δε θα μας βοηθήσει αν δε βοηθήσουμε εμείς τον εαυτό μας.
Διέγραψε τον αρνητισμό σου και θέσε σε εφαρμογή το πείσμα σου. Έχουμε πολλά προτερήματα οι Έλληνες, αλλά τα ξεχνάμε ενώ δεν πρέπει. Δεν πρέπει να αλλοιώσουμε την ταυτότητά μας, είμαστε εδώ για να παλέψουμε, να ζήσουμε τον τρόπο ζωής που φανταζόμαστε. Είμαστε εδώ που ανήκουμε εμείς και τα όνειρά μας. Όχι άλλα «δεν μπορώ», όχι άλλες κακόβουλες κριτικές, όχι άλλη μαυρίλα.

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα είναι ο Έλληνας. Τα θετικά μας πρέπει να υπερισχύσουν!
 
Επιμέλεια Κειμένου Θάνου Αραμπατζή: Πωλίνα Πανέρη
http://pillowfights.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις