Όταν είσαι Έλληνας δεν χρειάζεται να είσαι αρτιμελής για να διαπρέψεις… Έχεις ψυχή!!!!

Ο Γιάννης Χατζήμπεης έκανε έναν ακόμα άθλο, o αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου την Κυριακή, 6 Ιουλίου, ολοκλήρωσε το μαραθώνιο
τριάθλου Ironman και είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που καταφέρνει να τερματίσει σε αγώνα Ironman.
Συγκεκριμένα ο αθλητής, συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman της Φρανκφούρτης και κάλυψε διαδοχικά 3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου. Τερμάτισε εξαντλημένος, μετά από 13 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, ενώ έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί Έλληνες της Γερμανίας. 
Στον αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε στις 7 το πρωί, συμμετείχαν περισσότεροι από 3000 αθλητές από 60 χώρες.
Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τους σκοπούς του Μη Βία Έργου Ελλάδα, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, μαθητών και αθλητών στο να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους. Η προσπάθεια χρηματοδότησης του έργου γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding. 
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνεισέφερε στη μερική κάλυψη των δαπανών συμμετοχής του Γιάννη Χατζήμπεη στο μαραθώνιο τριάθλου IRONMAN και των εξόδων του συνεργείου για τα γυρίσματα ταινίας αφιερωμένης στην προσπάθειά του.
 

Σχετικές δημοσιεύσεις