Ε.Ν.Ε.ΟΝ

ΕΝ.Ε.Ο.Ν.

 

Η κ. Βάσω Μαργαρίτη Πρόεδρος της Εθελοντικής γυναικείας οργάνωσης ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας μας παρουσιάζει…

Η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. είναι μια γυναικεία εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση ΜΚΟ που καλύπτει όλα τα κοινωνικά, επιστημονικά και επαγγελματικά στρώματα και είναι ανεξάρτητη από θρησκευτικές ή πολιτιστικές καταβολές. Ιδρύθηκε το 2001 στο Παλαιό Φάληρο από την κυρία Λίτσα Ζούπα και σήμερα αριθμεί 6 παραρτήματα.

 

 

 

 

Το 2004 δημιουργήθηκε το παράρτημα της ΕΝΕΟΝ Καλλιθέας με  πρόεδρο την κα Βάσω Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Καλλιθέας.

Η ΕΝ.Ε.Ο.Ν.  συνεργάζεται με όλες τις Διεθνείς Οργανώσεις και ειδικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη οικογένεια, τον ΟΗΕ , την Ουνέσκο , την παγκόσμια οργάνωση υγείας, τον ΕΕΣ, τον όμιλο Εθελοντών , το ΚΕΣΟ και ανήκει στο Ευρωπαϊκό lobby γυναικών, στο Μητροπολιτικό Δίκτυο γυναικών και την ομοσπονδία για τη βελτίωση συνθηκών ζωής της γυναίκας, του παιδιού, της υγείας, της παιδείας και του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα η ΕΝΕΟΝ εντάχθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ΜΚΟ.

Τα μέλη της είναι Ελληνίδες ενεργοί πολίτες που συμμετέχουν προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους βοηθώντας τους συνανθρώπους  μας που έχουν ανάγκη αλλά και διοργανώνοντας συζητήσεις, διαλέξεις  και ημερίδες πάνω στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας , αναζητούν τις αιτίες των προβλημάτων αυτών προσπαθώντας να προτείνουν λύσεις .

Στους  σκοπούς της ΕΝΕΟΝ εντάσσεται η υποστήριξη και η προβολή της γυναίκας ως μητέρα , σύζυγος , νοικοκυρά, εργαζόμενη , η προστασία του θεσμού της οικογένειας , η στήριξη της νεολαίας, η διαφύλαξη της ελληνικής  γλώσσας, η διατήρηση των ηθών και των εθίμων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος. Η ΕΝΕΟΝ έχει όμως και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διοργανώνοντας εκδηλώσεις με επίκαιρα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα και συγκεντρώνοντας χρήματα από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και τις συνδρομές των μελών της, η ΕΝΕΟΝ καταφέρνει όχι μόνο να συντηρείται αλλά και να διαθέτει ένα μέρος των χρημάτων αυτών σε γυναίκες και παιδιά της Καλλιθέας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

Περισσότερο από μια γυναικεία οργάνωση, η ΕΝΕΟΝ είναι ένας πυρήνας αγάπης  , φιλίας , ανθρωπιάς , αλληλεγγύης ένας διαρκής αγώνας για το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.

Την Κυριακή 16/1/2011 στο ξενοδοχείο Intercontinental πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του σωματείου ΕΝΕΟΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ με μεγάλη επιτυχία. Περισσότερα από 350 μέλη και φίλοι έδωσαν συγκινητικό παρόν στηρίζοντας την προσπάθεια της ΕΝΕΟΝ να συγκεντρώσει χρήματα για γυναίκες και παιδιά της πόλης που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας .

Η Πρόεδρος του σωματείου κ. Βάσω Μαργαρίτη απηύθυνε χαιρετισμό και μεταξύ άλλων τόνισε ότι: Η νέα χρονιά βρίσκει την πατρίδα μας σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της μεταπολιτευτικής ιστορίας  της. Στις δύσκολες αυτές στιγμές οφείλουμε , με διάθεση για προσφορά να ξαναφέρουμε χαμόγελα στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Η Οργάνωση μας αναλογιζόμενη τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας,  φιλοδοξεί με τη δική σας συνδρομή να αυξήσει την προσφορά της . Για άλλη μια φορά το άρωμα γυναίκας θα απλωθεί στην πόλη μας για να προσφέρει αυτό που εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε καλά,  Ενδιαφέρον  και  Αγάπη.

Πέρσι βοηθήσαμε 6 οικογένειες, κυρίως  γυναίκες και παιδιά.. Φίλες μου, μακάρι να μπορούσατε να δείτε τα μάτια της Ελενίτσας και της Νικολέτας, να αισθανθείτε τις σφιχτές αγκαλιές της Ζαφειρίας, τη συγκίνηση και τη χαρά της Κατερίνας και του Ηλία, όταν τα επισκεφθήκαμε για να δώσουμε την αγάπη μας σε αυτές τις ψυχές που η ζωή δεν ήταν τόσο απλόχερη μαζί τους! ΄΄

Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους  η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Κατσέλη Λούκα , ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας κος Μίχος Λάμπρος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κος Κακλαμάνης Απόστολος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς της Καλλιθέας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η βραδιά είχε χορηγούς γνωστά καταστήματα της πόλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις