Επιρρεπείς στον εθισμό οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το Facebook

Τα νέα για τις γυναίκες λάτρεις του Facebook  είναι πως εμφανίζονται πιο επιρρεπές στον εθισμό σε αυτό,

σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Σίγουρα η πρώτη σας κίνηση μόλις ξυπνήσετε είναι να δείτε στο κινητό ή στο ταμπλετ τι γίνεται στο Facebook  με τους διαδικτυακούς σας φίλους. Αυτή είναι μια καθημερινή συνήθεια που δεν απέχει από τον εθισμό.
Σε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Ίδρυμα Έρευνας Ευτυχίας της Κοπεγχάγης, με 1.095 εθελοντές τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες, αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ αξιολόγησης διαφόρων ψυχολογικών παραμέτρων, ανακάλυψαν πως, όσοι έμειναν μακριά από το Facebook για επτά ημέρες παρουσίασαν σημαντική μείωση του στρες, του θυμού αλλά και της μοναξιάς τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι.
Όσοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Facebook εμφάνισαν καθαρά σημάδια εθισμού στο Facebook, αντίστοιχου με αυτόν που νιώθουν όσοι είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά. Οι πιο επιρρεπείς στην εξάρτηση από το Facebook ήταν οι νέοι και οι γυναίκες.
Κατέληξαν στην διαπίστωση ότι η εξάρτηση αυτή των εξαρτημένων χρηστών οφείλεται στην ανάγκη να αναπτύσσουν μέσω του Facebook μια εικονική, γενικώς χαμηλού επιπέδου κοινωνική επαφή με άλλους ψηφιακούς φίλους, όπως συνήθως συμβαίνει με την πλειοψηφία των χρηστών.

Οι άνθρωποι που απομακρύνονται από το Facebook  και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην ψυχική τους διάθεση και να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι, αναφέρουν επιστήμονες  από το Ίδρυμα Έρευνας Ευτυχίας.

Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη
Δημοσιογράφος

www.emvolos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις