Αγγλία: Παγκόσμια αναγνώριση σε Ελληνίδα Ερευνήτρια!

Η ερευνήτρια και συνιδρυτής του start-up Transplants without Donors Ελένη Αντωνιάδου κατέκτησε το βραβείο Woman of the Year στα “2013 FDM

Everywoman In Technology Awards”, που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο.

«Ο πατέρας μου πάντοτε μου έλεγε να κυνηγώ τα όνειρά μου, εάν θέλω να τα πιάσω» αναφέρει η 25χρονη Έλενα Αντωνιάδου, σε σημείωμά της στην ιστοσελίδα της NASA!

Είναι μια βράβευση που αποτελεί έκπληξη.
Η Έλενα Αντωνιάδου ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Πριν λίγες ήμερες ανακηρύχθηκε «γυναίκα της χρονιάς 2013» σύμφωνα με την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης «FDM Everywoman in Technolgy Awards» στο Λονδίνο.

Δραστηριοποιείται στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

H διάκριση δίνεται κάθε χρόνο στη Μ. Βρετανία και το βραβείο συνήθως απονέμεται σε γυναίκες , Βρετανίδες επιστήμονες,  μεγαλύτερης ηλικίας. Πρόκειται για μια από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών.

Η Έλενα Αντωνιάδου είναι από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τις σπουδές στην Ελλάδα στο τμήμα «Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική» στο πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία. Το 2008 έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία.

Σχετικές δημοσιεύσεις