Η “Μεσόγειος φλέγεται”

«Αυγή της Οδύσσειας» ονόμασαν οι συμμαχικές δυνάμεις στις οποίες συμμετέχουν αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές, καναδικές και ιταλικές την μεγαλύτερη πολεμική επιχείρηση από την εποχή του πολέμου στο Ιράκ.

Προηγήθηκε στο Παρίσι το Σάββατο συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής ένωσης, των Αραβικών  χωρών, των ΗΠΑ και των χωρών της Αφρικανικής Ένωσης όπου ομόφωνα συμφώνησαν ως προς τον τρόπο επιβολής των αποφάσεων του ΟΗΕ. Και αυτός δεν είναι άλλος από την ένοπλη σύρραξη. Εν αναμονή και η επίθεση του Νάτο κατά των δυνάμεων του Καντάφι, πιθανότατα τη Δευτέρα.
20 στόχοι στη Λιβύη επλήγησαν από 100 περίπου πυραύλους των  γαλλικών ,αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων ξημερώματα Κυριακής με στόχους γύρω και εντός της Τρίπολης και κάτοικοι των περιοχών κινούνται αναζητώντας καταφύγιο προς τα σύνορα με την Αίγυπτο.
Κατά τις συμμαχικές δυνάμεις μεγάλο πλήγμα έχει δεχτεί το σύστημα αεράμυνας της Λιβύης, ο δε Μουαμάρ Καντάφι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα μιλά για αποικιοκρατική σταυροφορία», ότι «πλέον η Μεσόγειος είναι πεδίο πολέμου» στο οποίο «τα συμφέροντα της Δύσης κινδυνεύουν» και ότι ακόμη θα δώσει όπλα στο λαό για να πολεμήσει υπέρ «της ανεξαρτησίας και της τιμής της Λιβύης».

ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις