Αλλαγή φύλου έκανε ένα εξάχρονο αγόρι!

Αλλαγή φύλου έκανε ένα εξάχρονο αγόρι!
Εξάχρονος έκανε αλλαγή φύλου… στα χαρτιά! 
Σύμφωνα με το newsit Amea ο Manuel άλλαξε το φύλο του στα χαρτιά μια και ήθελε να τον φωνάζουν Lulu από τότε που ήταν 4 ετών.
Οι αρχές της Αργεντινής χορήγησαν «θηλυκή» ταυτότητα σε ένα αγοράκι 6 χρονών, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια προτιμά να ντύνεται σαν κορίτσι. Η Lulu, που όταν γεννήθηκε πήρε το όνομα Manuel, ποτέ δεν ήταν ευχαριστημένο με την ταυτότητά του και από πολύ μικρή αυτοχαρακτηριζόταν… κορίτσι.
Οι αρχές τής χορήγησαν ένα τροποποιημένο πιστοποιητικό γέννησης και μια καινούρια ταυτότητα με διορθωμένα τα στοιχεία στο κουτάκι… «φύλο». Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου στα χαρτιά για έναν άνθρωπο τόσο μικρής ηλικίας στην Αργεντινή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, από την ψήφιση του σχετικού νόμου πριν από ένα χρόνο στη χώρα.
Βάσει του νέου αυτού νόμου οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν το όνομα και το φύλο τους σε επίσημα έγγραφα, χωρίς να χρειάζεται να αποφασίσει γι’ αυτό δικαστήριο ή κάποιος γιατρός. Η μητέρα της Lulu, Gabriela, ανέφερε ότι το όνομα της κόρης της είναι πλέον Luana. 
Αφού παρέλαβε τα πιστοποιητικά ευχαρίστησε εκείνους, που όπως είπε, «εμπιστεύτηκαν τη νέα ταυτότητα του παιδιού της και σεβάστηκαν τα δικαιώματά της». Σύμφωνα με την ίδια, η Lulu επέλεξε να την αποκαλούν έτσι από τότε που έμαθε να μιλάει, στην ηλικία των 4 ετών.     
 
 
 
 
 

Σχετικές δημοσιεύσεις