Από το καταφύγιο Φλαμπούρι, διπλή πεζοπορική βόλτα στην Πάρνηθα

Δύο πεζοπορικές βόλτες για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Μη χάσετε τις πεζοπορικές βόλτες του Σαββάτου που μας έρχεται ! Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μικρή και εύκολη διαδρομή  και σε μια μεγαλύτερη και πιο δύσκολη.

Τον εξοπλισμό σας λοιπόν ανά χείρας, παπούτσια κατάλληλα για το βουνό και σακίδια και φύγαμε για μια βόλτα στη φθινοπωρινή φύση του Δρυμού της Πάρνηθας.
Θα περπατήσουμε μέσα στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια, σε δύο διαφορετικές διαδρομές, για αρχάριους, αλλά και για πιο έμπειρους πεζοπόρους.
Η βόλτα συτή είναι πορσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι με δωρεάν συμμετοχή !!!
Από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνουμε μια όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σας προσκαλούμε, να γνωρίσετε το βουνό αλλά και να έρθετε πιο κοντά στην φύση. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι.
Στην μικρή διαδρομή θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, θα κινηθούμε σε ήπιο ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος αρχάριοι και παιδιά 8 ετών και άνω, με κανονική φυσική κατάσταση !
Στην μεγαλύτερη διαδρομή θα έχουμε μεγαλύτερες υψομετρικές διαφορές, θα κινηθούμε σε πιο γρήγορο ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος άτομα με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία !
Πάρετε λοιπόν την παρέα σας, ή και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια βόλτα στο μοναδικού κάλλους ελατόδασος, του δρυμού της Πάρνηθας.
Λεπτομέρειες
Ώρα συγκέντρωσης στο Φλαμπούρι ~10:00΄
Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι 10:30΄
Ώρες πεζοπορίας μικρής διαδρομής ~2:30΄ώρες, βαθμός δυσκολίας Α΄
Ώρες πεζοπορίας μεγαλύτερης διαδρομής ~4:30΄ώρες, βαθμός δυσκολίας Α΄+
Βαθμός δυσκολίας Α΄(Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι).
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας
μέσα στο καταφύγιο, στην λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.
Βασικός Εξοπλισμός
Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά, Σακίδιο πλάτης, Τζάκετ-Αδιάβροχο, Νερό, Φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.
Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215.
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ.
Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στις βόλτες μας, αποκλειστικά με δικιά του ευθύνη. Παρακαλούμε διαβάστε τις λεπτομέρειες της διαδρομής και εφόσον έρθετε, να είστε σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες σας. Αν ο αρχηγός της διαδρομής κρίνει ότι κάποια άτομα δεν διαθέτουν τις δυνατότητες για την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδρομής, έχει δικαίωμα να τους ζητήσει να μην λάβουν μέρος για την ασφάλεια όλων.
Παρακαλώ φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας !!!

Σχετικές δημοσιεύσεις