Φροντίστε τα πόδια σας το χειμώνα

Φροντίστε τα πόδια σας το χειμώνα.

 

 

Την χειμερινή εποχή δεν πρέπει να παραμελούμε την φροντίδα για τα πόδια μας που είναι κουρασμένα και εξαντλημένα από τα κλειστά παπούτσια και τα ελαστικά καλτσόν που δημιουργούν έλλειψη υγρασίας και τραχύ δέρμα.
Το πεντικιούρ είναι αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας και το γεγονός ότι τα πόδια είναι σε κλειστά παπούτσια και δεν φαίνονται δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελούμε την ομορφιά τους.

 

 

 

Η περιποίηση των νυχιών εκτός από την άποψη αισθητικής εφαρμόζεται και από την άποψη υγείας, δηλαδή να αποφύγουμε την υπερβολική εφίδρωση, φορώντας καλτσόν και συνθετικές κάλτσες, επίσης και να αποφύγουμε την ξήρανση της επιδερμίδας των δάχτυλων και φτερνών. Τακτικά να καθαρίζετε τα πέλματά σας με διάφορα προϊόντα ενυδάτωσης.

Τα συστατικά, τα οποία αντιμετωπίζουν την εφίδρωση και εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες μυρωδιές είναι οι εξής: ο άρκευθος, η μέντα, η λεβάντα και το λευκό τσάι. Σε περίπτωση που τα προβλήματα με τα πέλματά σας είναι σύνθετα – για παράδειγμα – η εφίδρωση στο πέλμα και ανάμεσα στα δάχτυλα και η ξήρανση της επιδερμίδας στα διάφορα σημεία όπως για παράδειγμα στην φτέρνα, πρέπει να καταβάλλετε πολύπλοκες φροντίδες. Εκεί που υπάρχουν ξηρά και αφυδατωμένα σημεία επιδερμίδα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κατάλληλες αλοιφές, κρέμα απολέπισης ή ειδικές κρέμες απολέπισης για πέλματα.
Οι μαλακτικές κρέμες μπορεί να περιέχουν λεμόνι, χαμομήλι, και ελαία από διάφορα φυσικά προϊόντα. Για να αποκτήσετε επιδερμίδα σαν μετάξι, χρησιμοποιείστε τα προϊόντα, που περιέχουν βιταμίνη Ε, μάσκα παραφίνης, που αποπλύνει και επουλώνει μικροκοψίματα και έντονα ξηρά σημεία της επιδερμίδας.
Φτιάξτε μια κρέμα περιποίησης για τα πόδια.
Κρέμα περιποίησης για τα πέλματα.

2 κουταλιές της σούπας λάδι
Χυμό μισού λεμονιού
Ι κρόκο αυγού.
Ανακατέψτε και , απλώστε τη στα σημεία που είναι ταλαιπωρημένα και φορέστε κάλτσες. Ξαπλώστε για το βραδινό σας ύπνο και το πρωί θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Ξεβγάλετε με ζεστό όχι καυτό νερό. Ως αποτέλεσμα τα πέλματά σας γίνονται απαλά και περιποιημένα.

Σχετικές δημοσιεύσεις