Γάλα η πρώτη μας τροφή!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μας ενημερώνει πως ο αποκλειστικός θηλασμός του βρέφους είναι ο καταλληλότερος τρόπος διατροφής μέχρι και τον 6ο μήνα της ζωής του.

 

Συστήνεται δε από τους παιδίατρους να συνεχίζεται ο Θηλασμός μέχρι τη συμπλήρωση του 1ου χρόνου ζωής σε συνδυασμό με τη σταδιακή προσθήκη στη διατροφή και άλλων τροφίμων.

 Ο αποκλειστικός θηλασμός κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών της ζωής του βρέφους προστατεύει από την εμφάνιση ιώσεων και λοιμώξεων.

Το μητρικό γάλα είναι μοναδικό αγαθό στη σύσταση του, σε θρεπτικά συστατικά και συμβάλλει σημαντικά σε πολλές βιολογικές και ανοσοποιητικές λειτουργίες του οργανισμού του βρέφους. Το γάλα αποτελεί την πρώτη τροφή του ανθρώπου και θεωρείται μία πλήρης τροφή για τα μωρά, μια και περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη του.

Το γάλα όμως συνεχίζει να συντροφεύει τον άνθρωπο και στη μετέπειτα ζωή του αποτελώντας ένα βασικό τρόφιμο του καθημερινού του διαιτολογίου, τόσο στην παιδική και εφηβική ηλικία όσο και στην ενήλικη ζωή.  Τα είδη γάλακτος που κυκλοφορούν για τον άνθρωπο είναι το αγελαδινό, το πρόβειο και το κατσικίσιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις