Σπύρος Γιαννιώτης, Ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση

Τι είπε ο Σπύρος Γιαννιώτης για την ένσταση της ελληνικής αποστολής για το χρυσό μετάλλιο;

Μόνο περηφάνια για τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Και όχι μόνο για την τεράστια προσπάθειά του στα 10χλμ. ανοικτής θάλασσας και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε, αλλά γιατί έκανε κάτι πραγματικά σπουδαίο, αποδεικνύοντας το αθλητικό μεγαλείο του και πόσο μάγκας είναι.

Ο 36χρονος, λοιπόν, όταν έμαθε πως η ελληνική πλευρά έχει σκοπό να καταθέσει ένσταση για το μετάλλιό του, διαφώνησε και επέμεινε να μην κατατεθεί, θεωρώντας πως οι αγώνες πρέπει να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων.

Με τις δηλώσεις του, άλλωστε, στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Γιαννιώτης είχε παραδεχθεί την ήττα του, έστω και για μια «χεριά».

Η στάση του, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία της ένστασης, προκειμένου να δοθούν δύο χρυσά μετάλλια, αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Γιαννιώτης τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Ολυμπιονίκη, Φέρι Βίρτμαν.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε μετά από συγκλονιστική προσπάθεια το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα με τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Φέρι Βέερτμαν.

Για αυτό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής μετά την απονομή κατέθεσαν ένσταση για απονομή δυο χρυσών μεταλλίων αφού οι δυο αθλητές είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Το σκεπτικό των ανθρώπων της αποστολής έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που υπήρξε στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα όπου δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια.

Δύσκολα βέβαια θα βγει κάτι απ’ αυτή την ένσταση όπως έλεγε και ο προπονητής του Γιαννιώτη, ο Νίκος Γέμελος, που τόνισε: «Δεν έχουμε τύχη, δύσκολα θα κερδηθεί αυτή η ένσταση».

Μάλιστα και ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε τονίσει με δηλώσεις του: «Ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια. Η δεύτερη θέση για μένα είναι σαν πρώτη. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά».
www.newsone.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις