10 γιατροί εκτός ΕΣΥ λόγω διαφθοράς

Σε απομάκρυνση δέκα γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για υποθέσεις διαφθοράς, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Οι «αυτοδίκαιες αργίες» έχουν ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναμένεται να αποσταλούν τις επόμενες μέρες στα νοσοκομεία, όπου υπηρετούν οι εν λόγω γιατροί.

Η απομάκρυνσή τους γίνεται έπειτα και από την πίεση της τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την παραμονή στην υπηρεσία επίορκων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που οι γιατροί αυτοί δικαιωθούν τελεσίδικα, θα επανέλθουν στις θέσεις τους, λαμβάνοντας τις νόμιμες αμοιβές.
Ξανά επεμβάσεις στο «Αγία Σοφία»

Οι πρώτες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, έπειτα από 15 μήνες, έγιναν χθες στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Το τμήμα είχε σταματήσει να λειτουργεί, έπειτα από καταγγελίες που είχαν γίνει για τους καρδιοχειρουργούς και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των μικρών ασθενών.

Με κοινή απόφαση του υπουργείου Υγείας και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), το τμήμα επαναλειτουργεί προοδευτικά, με σκοπό την πλήρη ανάπτυξή του.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις