Τι είναι αυτό; Τηλέφωνο Γουόκι τόκι; 35 χρόνια μουσική τεχνολογία

Από την ταινία στο βινύλιο, μετά στην Κασέτα και τέλος στο Walkman
Το πιο απλό mp3 player, που μπορεί να αποθηκεύει εκατοντάδες τραγούδια, βρίσκεται σήμερα σε οποιοδήποτε κατάστημα με λιγότερα από 20 ευρώ  
Αυτό δεν ήταν πάντα δεδομένο. Ακούγαμε μουσική όλοι μαζί από το Πικ-Απ με δίσκους βινυλίου. 
Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Walkman, υπό τη μορφή κασέταs, έγινε η μουσική ιδιωτική υπόθεση και έπρεπε να τη βγάλεις και να τη γυρίσει απ ‘την άλλη. Και αν ήθελε το επόμενο τραγούδι, έπρεπε να υπολογίσει πόση ώρα θα κρατήσει πατημένο το fast forward.
Ήταν όμως μια επανάσταση. 
Για πρώτη φορά ακούσαμε μουσική στο δρόμο, στο λεωφορείο ή και το βράδυ, κάτω από τα σκεπάσματα για να μην ξυπνήσουμε κανέναν. Για Walkman εκτόξευσε τη δημοφιλία της κασέτας και δημιούργησε μια πολύ αγαπημένη συνήθεια: το mixtape. Καμία επιλογή τραγουδιών δεν ήταν καλύτερη από τη δική μας.
Με την έλευση του Discman, των mp3, των iPod και των κινητών τηλεφώνων, το Walkman αντικαταστάθηκε σταδιακά. Σήμερα μοιάζει μια περίεργη συσκευή από το παρελθόν. 
Σε αμερικανική διαδικτυακή εκπομπή «Τα παιδιά αντιδρούν», και ηλικία 6-13 ετών, αφού επεξεργάστηκαν ένα Walkman και ρωτήθηκαν καταλαβαίνουν τι απάντησαν: «τι είναι αυτό, τηλέφωνο Γουόκι τόκι»?
 

Σχετικές δημοσιεύσεις