Δηλητηρίασαν τον Τσάβες,τον Χριστόδουλο,τον Αραφάτ,τον Μακάριο;

Με την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της Βενεζουέλας

καθώς και τριάντα και πλέον ηγετών από το σύνολο σχεδόν των χωρών της Λατινικής Αμερικής και άλλες περιοχές του κόσμου, πραγματοποιήθηκε η επικήδειος τελετή για τον Ούγκο Τσάβες.
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Μαδούρο φέρνει στο προσκήνιο παιχνίδια συνωμοσίας. Έρευνα για το αν ο καρκίνος που οδήγησε στο θάνατο του Ούγκο Τσάβες ήταν προϊόν δηλητηρίασης θα ξεκινήσει επισήμως το Καράκας. Ήταν άλλωστε ο ίδιος ο Τσάβες που είχε αφήσει παλιότερα υπόνοιες για σχέδιο δηλητηρίασής του από ξένες δυνάμεις. Αυτό άλλωστε να ερευνήσει και η κυβέρνηση της χώρας, το αν ο καρκίνος του Ούγκο Τσάβες, ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τους εχθρούς του στο εξωτερικό. Επιστήμονες από άλλες χώρες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια κρατική επιτροπή προκειμένου να εξετάσουν τις κατηγορίες, είπε ο Μαδούρο.
•    Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα με αφορμή έρευνες που γίνονται σε ηγέτες διαφόρων χωρών, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι τελικά δηλητηριάστηκαν… Κι έτσι έρχεται στο προσκήνιο και ο θάνατος του Μακαριστού Χριστόδουλου καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι τον “έφαγαν” και αιτία ήταν η αγάπη που έπαιρνε από τους Ορθόδοξους Έλληνες αλλά κυρίως το πόσο δυνάμωσε την πίστη τους και την ίδια την Ορθοδοξία…  

•    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004, φέρεται να είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν στην Ελβετία. Οι αναλύσεις στο ελβετικό εργαστήριο έγιναν σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ, τα οποία δόθηκαν στη χήρα του από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ο θάνατός του παρέμεινε αίνιγμα, αφού οι περίπου 50 γιατροί που τον εξέτασαν δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της επιδείνωσης της υγείας του.

•    Ο Μακάριος ποιός μπορεί να μας πει αν ο θάνατός του οφείλεται σε δολοφονία. Πανομοιότυπο θέμα έχει ανοίξει και στην Μεγαλόνησο από την ιστορική εφημερίδα “Χαραυγή”, η οποία αποκάλυψε ότι και στον στρατηγό Γρίβα δεν είχε γίνει νεκροψία, θέτοντας ερωτήματα που παραπέμπουν σε δολοφονία, υπενθυμίζοντας την απευθείας απόπειρα δολοφονίας κατά του Μακαρίου. Δεν είναι λίγοι εξάλλου στην Κύπρο που πιστεύουν ότι παρόμοια ερωτηματικά υπάρχουν και για τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου σε καταλυτικής σημασίας χρονικό σημείο για τα εθνικά θέματα.

Όπως και να έχει, εύλογα αναρωτιέται κανείς… Πολλοί θάνατοι… Τι γίνεται και πόσο τυχαίοι μπορεί να είναι όταν αφορά ηγέτες κρατών με “ιδιομορφίες” σε εξαιρετικά σημαντικές στρατηγικές  γεωπολιτικές περιοχές…

Σχετικές δημοσιεύσεις