ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ! ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!

To ποδήλατο είναι το πιο διαδεδομένο όχημα όλων των ηλικιών! Και ποιός δεν θα ήθελε να το ενσωματώσει πιο συχνά στην καθημερινότητά του;

Μερικές φορές όμως ίσως είναι δύσκολο λόγω της απόστασης που πρέπει να διανύσουμε, ακόμα και των ρούχων που θέλουμε να φορέσουμε ή της φυσικής κατάστασης που απαιτείται κλπ.. Υπάρχει όμως λύση!

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το electro-bike μπορεί να προσφέρει μία καινούρια ζωή! Τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ποδήλατα με επικουρικό ηλεκτρικό κινητήρα, που εάν ενεργοποιηθεί, βοηθά τον ποδηλάτη προσδίδοντας ευκολία στο πετάλι σε ανηφόρες και κατηφόρες.

Η ηλεκτρική ισχύς προέρχεται από μία μπαταρία που είναι εμφανής πάνω στο ποδήλατο, ενώ βγαίνει με μεγάλη ευκολία για να επαναφορτιστεί όταν χρειάζεται. Είναι αθόρυβα, πιο οικονομικά και με λιγότερα ανταλλακτικά από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο όχημα ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο αξιόπιστα!

Χρησιμοποιώντας μπαταρίες Νικελίου-Μh ή λιθίου, οι οποίες ζυγίζουν 4 και 2,4κ αντιστοίχως,  πρόκειται για τις πιο καινοτόμες και ελαφριές μπαταρίες της αγοράς, με μια ολοκληρωμένη φόρτιση που απαιτεί το πολύ 6 ώρες για το 100% της μπαταρίας μπορούμε άνετα να διανύσουμε μέχρι και 50 χλμ, φτάνωντας τα 25 χλμ την ώρα, φορτίζοντάς τες όπου θέλουμε.

Τα electro-bikes προσφέρουν την χαρά της ποδηλασίας, αλλά με τρόπο πιο χαλαρό και χωρίς την ανάγκη μεγάλων αποθεμάτων ενέργειας. Ακόμα και η πιο απαιτητική ανηφόρα φαίνεται εύκολη υπόθεση! Ιδανικά για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Για όσους επιθυμούν να μειώσουν την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου για να αποφύγουν την κίνηση, την αναζήτηση πάρκινγκ, το μηχανάκι, τις διαδικασίες έκδοσης διπλώματος, ασφάλειας κλπ. Είναι μια εναλλακτική λύση ακόμα και για την σημαντική μείωση κατανάλωσης καυσίμων, σαν επιλογή γυμναστικής αλλά και μεταφοράς στην  δουλειά τους χωρίς την επίπονη σκέψη μήπως ιδρώσουν ή καταστρέψουν τα ρούχα τους.

Με λίγα λόγια τα electro-bikes μας προσφέρουν:

Μεγαλύτερες αποστάσεις για την ίδια ενέργεια
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Ενα ποιοτικό ηλεκτρικό ποδήλατο αυξάνει τη μέση ταχύτητα στη διάρκεια μιας διαδρομής γιατί και πιο γρήγορα κινείται και δεν χρειάζεται να μειωθεί ταχύτητα σε ανηφόρες.
Ασφάλεια
Κινούμενος σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ένας ποδηλάτης με ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί και κινείται πιο γρήγορα και ισορροπημένα σε σχέση με άλλα οχήματα ειδικά εάν υπάρχει σχετική κίνηση.
Ασκηση
Φυσικά το παραδοσιακό ποδήλατο εξασκεί περισσότερο, αν φυσικά κάνουμε όμως! Έρευνες σε χώρες που τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ήδη διαδεδομένα, δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται τουλάχιστον διπλάσιες φορές από ότι τα παραδοσιακά.
Από το A στo B – Χωρίς Ιδρώτα!

Ο ιδρώτας μπορεί να μην είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας όταν γυμναζόμαστε κάνοντας ποδήλατο, αλλά γίνεται λόγος να μην κάνουμε ποδήλατο για να πάμε στη δουλειά ή να βγούμε έξω. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πραγματικά μας επιτρέπουν να φοράμε ό,τι θέλουμε και να πηγαίνουμε όπου θέλουμε χωρίς την ανησυχία του ιδρώτα.
Καθαρά και Οικολογικά

Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των ηλεκτρικών ποδηλάτων μας είναι μικρότερη από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φορτίσουμε τα ποδήλατά μας είναι κατά μέσο όρο 100 με 150 watts ενώ ένα αυτοκίνητο θα χρειαζόταν 15.000! Οι δε μπαταρίες που αποτελούν και τα μόνα αναλώσιμα στοιχεία του ποδηλάτου, ανακυκλώνονται όταν έρθει το τέλος της ζωής τους. Είναι δηλαδή μια ηχηρή απόδειξη των πιστεύω μας!
Κινητήρας μεν, αλλά χωρίς έννοιες

Το ηλεκτρικό ποδήλατο, θεωρείται από το νόμο ως κανονικό ποδήλατο. Για το λόγο αυτό και δεν χρειάζονται διπλώματα οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας, σήματα κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ γραφειοκρατικές και κοστοβόρες διαδικασίες που αν ίσχυαν σίγουρα θα αποτελούσαν έναν ανασταλτικό παράγοντα.

Πηγή/Φώτος: www.electrobike.gr/http://prasinizo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις