Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2013, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Διήμερο εκδηλώσεων του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου UNIMA-Ελλάς στην Τεχνόπολη
23.03.2013 έως 24.03.2013
Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου UNIMA και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, στην οποία οι κουκλοπαίκτες πρόκειται να προσφέρουν πάνω από 1.000 λεπτά κουκλοθεάτρου στους φίλους τους, μικρούς και μεγάλους. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: παραστάσεις μεγάλης διάρκειας σε δύο θεατρικές σκηνές, υπαίθριες παραστάσεις δρόμου, εργαστήρια για παιδιά (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας) καθώς και υπαίθρια παιχνίδια, εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μεγάλης κούκλας για ενήλικες, εικαστικές παρεμβάσεις και δρώμενα, εκθέσεις, προβολές και μουσικές συναυλίες.

Συγκεκριμένα, στο Αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και στο Κτίριο «Αεριοφυλάκιο 2» παρουσιάζονται οι παραστάσεις μεγάλης διάρκειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και για την είσοδο στις παραστάσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Κτίριο «Νέοι Φούρνοι» φιλοξενεί τα παιδικά εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης αλλά και τη γραμματεία του διημέρου. Σε όλα τα παιδικά εργαστήρια υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα.

Το Κτίριο «Παλιοί Φούρνοι» φιλοξενεί την έκθεση θεατρικής μάσκας.

Η κεντρική αυλή γεμίζει με: υπαίθριες παραστάσεις δρόμου, κουκλοθεατρικά παιχνίδια (κατασκευές οι οποίες δημιουργήθηκαν από θιάσους-μέλη της UNIMA Ελλάς), δρώμενα, μουσικές συναυλίες, καθώς επίσης και την παρουσίαση του εργαστηρίου κατασκευής και εμψύχωσης μεγάλης κούκλας για ενήλικες.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , +302103460981 , http://www.athens-technopolis.gr/
Σάββατο 23/3 από τις 12:30 έως τις 12:00
Κυριακή 24/3 από τις 11:00 έως τις 20:00

http://www.elculture.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις