3ο: Κάνετε κάποια σωματική άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα

Πολλοί γνωρίζουμε ότι η τακτική φυσική άσκηση κρατάει υγιή την καρδιά μας.

Το καλό είναι ότι μειώνει και τον κίνδυνο να αναπτύξουμε καρκίνο. Εκτός του ότι μας βοηθάει να μη βάζουμε κιλά, οι έρευνες δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα από μόνη της βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου.
Κάντε, λοιπόν, την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σας. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι, ξεκινήστε με μία μέτριας έντασης δραστηριότητα για 30 λεπτά κάθε μέρα. Να θυμάστε ότι όσο λίγο και να ασκείστε είναι προτιμότερο από το να μην το κάνετε καθόλου. Μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά μέχρι να καταφέρετε να κάνετε μισή ώρα άσκησης. Όσο περισσότερο ασκείστε κάθε μέρα, τόσο μειώνετε τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου.
Το απαραίτητο επίπεδο σωματικής άσκησης ορίζεται στις τρεις φορές την εβδομάδα για μισή ώρα.

Τι είναι η μέτριας έντασης δραστηριότητα;
Μέτριας έντασης δραστηριότητα είναι οτιδήποτε κάνει την καρδιά σας να χτυπά λίγο πιο γρήγορα και εσάς να αναπνέετε πιο βαθιά, όπως για παράδειγμα το έντονο περπάτημα.
Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να βάλετε τέτοιες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας, έτσι δεν θα χρειάζεται να βρίσκετε ένα ξεχωριστό μισάωρο από το πρόγραμμά σας κάθε μέρα για να ασκηθείτε. Μπορείτε, επίσης, να σπάτε αυτό το μισάωρο σε μικρότερα κομμάτια μέσα στην ημέρα, καθώς ο συνολικός χρόνος άσκησης είναι αυτός που μετράει.

Μερικά παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων είναι:
o    Κολύμπι,
o    Χορός,
o    Ζωηρό περπάτημα μέχρι τη στάση του λεωφορείου ή του τρένου,
o    Ποδήλατο μέχρι τα κοντινά μαγαζιά,
o    Οι δουλειές του σπιτιού, όπως είναι το σκούπισμα,
o    Η δουλειά στον κήπο, όπως είναι το μάζεμα των ξερών φύλλων.
  
Πώς συνδέεται η σωματική άσκηση με την πρόληψη του καρκίνου;
Έρευνες δείχνουν ότι η τακτική σωματική άσκηση βοηθάει να κρατήσουμε τις ορμόνες του σώματός μας σε υγιή επίπεδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί, όταν κάποιες ορμόνες είναι σε υψηλά επίπεδα, αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου.

Η σωματική άσκηση μπορεί, επίσης, να κάνει πιο ανθεκτικό το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να κρατάει το πεπτικό μας σύστημα υγιές και μας επιτρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό χωρίς να βάζουμε βάρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις