Καλοκαιράκι, η καλύτερη εποχή για πεντικιούρ

Καλοκαιράκι, η  καλύτερη εποχή για πεντικιούρ

Ενώ η νέα collection των υποδημάτων έχει γεμίσει τις ομορφότερες βιτρίνες, ένα σωστό πεντικιούρ είναι άκρως απαραίτητο

για να αναδείξει ακόμη περισσότερο την καλοκαιρινή σας διάθεση. Αν δεν έχετε τα απαραίτητα χρήματα ώστε, να επισκεφτείτε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς μπορείτε να ακολουθήσετε τη παρακάτω διαδικασία.
Μέρος 1ο: Μπορείτε, είτε να γεμίσετε μια λεκάνη με χλιαρό νερό διαλύοντας μέσα αιθέρια έλαια και άλατα, είτε να βράσετε μαζί με το νερό φύλλα δυόσμου και χοντρό αλάτι, αφήνοντας τα πόδια σας να μουλιάσουν για 10 με 15 λεπτά. Όποιο δρόμο και εάν διαλέξετε το δέρμα σας θα μαλακώσει, ενώ εσείς θα αποβάλλετε το stress.

Μέρος 2ο: Βγάλτε τα πόδια σας από το νερό και σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα. Η ελαφρόπετρα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το σκληρό δέρμα από τις επιφάνειες που παρουσιάζουν το πρόβλημα.

Μέρος 3ο: Αφού βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι μαλακή χωρίς τραχιές επιφάνειες, απλώστε σε όλο το μήκος του ποδιού μια ειδική υδατική κρέμα. Αυτή θα κάνει την επιδερμίδα σας ακόμη πιο τρυφερή, ενώ τα πετσάκια των νυχιών σας θα μπορούν να αφαιρεθούν ακόμη πιο εύκολα.

Μέρος 4ο: Με τα ειδικά ξυλάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορείτε να απαλλαγείτε από τα πετσάκια των νυχιών μια και καλή. Αρκεί να τα αφαιρέσετε με απαλές κινήσεις σπρώχνοντας τα προς τα μέσα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Μέρος 5ο: Κόψτε ελάχιστα τα νύχια σας με ένα ψαλιδάκι και δώστε τους το επιθυμητό σχήμα με μια χάρτινη λίμα.

Μέρος 6ο: Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαχωριστικά που τοποθετούνται ανάμεσα στα δάκτυλα και αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση σκληρυντικού προχωρήστε στην εφαρμογή του χρώματος.

Ξέρατε ότι:

-Δεν πρέπει να κόβουμε βαθιά τα νύχια μας γιατί έτσι μπορεί να γυρίσουν προς τα μέσα.

-Πρέπει να τα λιμάρουμε προς μία κατεύθυνση.

-Κατάλληλο σχήμα είναι το τετράγωνο. Έτσι τα βοηθάμε να μεγαλώνουν ομοιόμορφα.

-Για να αναδειχθεί ακόμη καλύτερα το πεντικιούρ, πρέπει να τοποθετούμε στις γάμπες μας ειδική κρέμα ώστε, να δείχνουν ξεκούραστες και αναζωογονημένες.

-Το πέρασμα του σκληρυντικού προστατεύει τα νύχια μας από το κιτρίνισμα.

-Πρέπει να προτιμούμε φυσικές αποχρώσεις και όχι σκούρες, γιατί έτσι δεν φαίνονται οι ατέλειες.

-Για να δώσουμε ζωή στο ξεθωριασμένο χρώμα αρκεί να του περάσουμε γυαλιστικό.

-Όταν σε ορισμένα σημεία το χρώμα έχει φύγει δεν είναι ανάγκη να τα βάψουμε από την αρχή. Θα έχουμε εξίσου καλό αποτέλεσμα εάν βάψουμε μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή.

-Εάν επιθυμείτε μια πιο ναζιάρικη εμφάνιση χρησιμοποιήστε τα ειδικά αυτοκόλλητα και strass των νυχιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις