Όσο πιο πολλά προσφέρεις, τόσο περισσότερα εισπράττεις!

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στηρίζουν με πράξεις το έργο του ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ. Το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου, σε μια λιτή τελετή με έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο διευθύνων σύμβουλος των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ Θάνος Ψυχογιός και η συγγραφέας Λένα Μαντά παρέδωσαν στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμο Νοταρά επιταγή ύψους 58.761,33 ευρώ, για το έργο του ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ.

Πρόκειται για τα έσοδα, τόσο της συγγραφέως Λένας Μαντά όσο και των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, από τις πωλήσεις του βιβλίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ! Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ένα βιβλίο μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική μέριμνα και να ενισχύσει ένα φορέα, ο οποίος επί σειρά ετών βοηθά συνανθρώπους μας, εξαρτημένους από ουσίες, να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Στην εκδήλωση, στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο του ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ, στην οδό Σταυροπούλου, έδωσαν το «παρών» δεκάδες νέοι που παρακολουθούν το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ καθώς και οι γονείς τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η συγγραφέας Λένα Μαντά, ο διευθύνων σύμβουλος των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ Θάνος Ψυχογιός και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς.

Λένα Μαντά, συγγραφέας: «Όταν είχα έρθει για πρώτη φορά στο ΚΕΘΕΑ, γνώρισα ανθρώπους που ξέρουν να χαμογελούν. Μίλησα με τα παιδιά και τους γονείς τους. Όταν έφυγα, είχα πει ότι δεν τελειώσαμε εδώ. Η ιδέα ήταν του άντρα μου. “Δε γράφεις ένα βιβλίο για εκείνους, και τα έσοδα να δοθούν στο ΚΕΘΕΑ;” με παρότρυνε. Και έτσι έγινε, με την πολύτιμη συμβολή του κυρίου Θάνου Ψυχογιού. Το ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ δίνει ελπίδα, δείχνει το δρόμο για το φως. Μπράβο σε εσάς. Τώρα μπορώ να πω: Δεν μπορεί, στρώνει τελικά, δεν τελειώσαμε εδώ εγώ κι εσείς».

Θάνος Ψυχογιός, διευθύνων σύμβουλος Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ: «Όλοι έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ το 2011 προσφέρουν 0,10 € από καθένα από τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων μας, που εκτιμούμε πως θα διατεθούν στο τρέχον έτος. Το σύνολο των δωρεών των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ αγγίζει τα 200.000 €. Προτρέπω όλους, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφοράς».

Γεράσιμος Νοταράς, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ: «Τις ημέρες που ζούμε η κοινωνική συνοχή είναι η μόνη απάντηση στην κρίση που περνάμε. Αυτό είναι και το σύνθημα του ΚΕΘΕΑ: Η αλληλεγγύη είναι η απάντηση στην κρίση. Η προσφορά των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ και της Λένας Μαντά μάς θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον αγώνα που δίνουμε».

Η στήριξη των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ εντάσσεται στην πλούσια κοινωνική δράση της εταιρείας μας με δωρεές για την ενίσχυση Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, μέσω της διάθεσης μέρους των κερδών συγκεκριμένων βιβλίων.

Ήδη έχουν δεσμευθεί να διατεθούν 75.000 € για τα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ το προσεχές διάστημα θα δοθούν 10.000 € στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διανέμουν χιλιάδες βιβλία κάθε χρόνο σε φυλακές, αναμορφωτήρια, ιδρύματα προστασίας παιδιών, γηροκομεία, βιβλιοθήκες, σχολεία, καθώς και σε φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Μέσα στο 2010 διαθέσαμε πάνω από 35.000 βιβλία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και υποστηρίξαμε ποικιλοτρόπως Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, όπως το WWF Ελλάς, η Κιβωτός του Κόσμου κ.ά.

«Όποιος προσφέρει χαρίζει ελπίδα και ευτυχία». Συνεχίζουμε!

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τηλ.: 210 2804850, fax: 210 2819550, e-mail: pr@psichogios.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις