“Ολα είναι στο μυαλό σου” Μαύρη κωμωδία

Οι Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκης Χρυσικάκος, Νίκος Καμτσής σε μια μαύρη (πολύ) κωμωδία της Robin Swicord

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα : Πέμπτη 21 Μαρτίου

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 21 Μαρτίου το έργο της Robin Swicord «Ολα είναι στο μυαλό σου», σε  μετάφραση – σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, με τους Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκη Χρυσικάκο, Νίκο Καμτσή.

Μια μαύρη κωμωδία ή ένα σκοτεινά κωμικό δράμα, ρυθμικό και γρήγορο.
Υπάρχουν τρεις λούμπεν χαρακτήρες. Ο Έντυ-Ρέυ, ένας αποτυχημένος μικροαπατεώνας. Η Μπίλυ-Μαρί, η αθυρόστομη φιλενάδα του, και ο Ρέινφρόυ ένας bon viver κατάδικος με μνήμη χρυσόψαρου.
Ο Εντυ-Ρέη εννέα μέρες πριν αποφυλακιστεί, με την βοήθεια της Μπίλυ-Μαρί, το σκάει μαζί με τον μυστήριο Ρέϊν-φρόου από τις αγροτικές φυλακές που εκτίει ποινή φυλάκισης για μικροαπατεωνίες. Το παράξενο τρίο βρίσκεται, στη μέση του χειμώνα, σ’ ένα ερημωμένο ξενοδοχείο/μίνι-γκολφ, τρώγοντας μπαγιάτικα γαριδάκια ενώ ονειρεύεται να πιάσει την καλή με μια ληστεία και να ζήσουν μέσα στη χλιδή και τα πλούτη.

Ο Ρέιν-φρόου με την μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτει, δεν μπορεί να συγκρατήσει τίποτα, αν δεν του τα δώσουν γραμμένα σε sticker κολλημένα πάνω του τα οποία όμως τα ξεχνάει επίσης. Ερωτεύεται την Μπίλυ-Μαρί διαδοχικά τρεις φορές μια που κάθε φορά που την βλέπει την ερωτεύεται μεν άλλα… το ξεχνάει. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι που δεν μπορεί να θυμηθεί ποιο είναι το «ληστρικό» του ταλέντο, η ειδικότητα και η specialite του.

Η Μπίλυ-Μαρί, καλοκάγαθη Αμερικάνα και δευτεροκλασάτη “πρωταγωνίστρια” σε τράπουλες με γυμνές κάποτε, ιδέα και παραγωγή του Έντυ-Ρέυ, οδηγεί το αυτοκίνητο της δραπέτευσης  και φιλοδοξεί να εγκαταλείψει την παρανομία για μια νέα καριέρα σαν «executive» γραμματέας κάποιας πολυεθνικής εταιρίας που έχει την έδρα της στο Mobil Alabama (1500 κάτοικοι, εκ των οποίων 4 μέντιουμ και 8 εκδοροσφαγείς).  Αλλά «αλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα…ο Εντυ Ρέη προστάζει». Το όνειρό της δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ μια που ο Έντυ, σίγουρος ότι ο Ρέινφρόου είναι ο Αιστάιν των κλειδαριών και των χρηματοκιβωτίων θέλει να τον εκμεταλλευτεί. Τον βλέπει σαν το κλειδί της επιτυχίας του, ότι θα κάνει την μεγάλη κλοπή και έτσι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα δια βίου. Αλλά … «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε».   Το μέλλον είναι απρόβλεπτο και ανατρεπτικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση – Σκηνοθεσία : Νίκος Καμτσής
Σκηνικό-Κοστούμια : Μίκα Πανάγου
Μουσική : Κώστας Χαριτάτος
Video:  Topos arte

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκης Χρυσικάκος, Νίκος Καμτσής.

Παραστάσεις
Τετάρτη  Κυριακή   7.00 μμ
Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο   9.00 μμ

Τιμές Εισιτηρίων   

Γενική είσοδος  15 ευρώ
Φοιτητικά   10
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή   10 Ευρώ
Ανεργοι-συνταξιούχοι   10 Ευρώ

Σχετικές δημοσιεύσεις