Κώστας Μακεδόνας- Μουσικό Προαύλιο Badminton- 23-24-25/6ου

«Πού πας χωρίς αγάπη»
Συμμετέχει η Σαββέρια Μαργιολά
Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Ιουνίου
Τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα από τον ελληνικό κινηματογράφο με το χαρακτηριστικό ήθος και ύφος του δημιουργού τους.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής. Χαρισματικός μελωδός και δεινός εκτελεστής του μπουζουκιού δημιούργησε με τις συνθέσεις και τα παιξίματα του «σχολή», που επηρέασε πολλούς μεταγενέστερους λαϊκούς συνθέτες και μουσικούς. Τα τραγούδια του διακρίνονται για την ευρηματικότητα τους. «Σήκω χόρεψε συρτάκι», «Ο πενηντάρης», «Ο πιο καλός ο μαθητής», «Δεν έχει δρόμο να διαβώ» κ.α.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας συμμετείχε σε περισσότερες από εκατό ταινίες. Τα τραγούδια του από τον ακμάζοντα εκείνο τον καιρό ελληνικό κινηματογράφο παραμένουν αξεπέραστα και κατατάσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του λαϊκού μας τραγουδιού. Όπως έχει δηλώσει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος «Ο Γιώργος Ζαμπέτας ως συνθέτης λαϊκών τραγουδιών χωράει μέσα στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων μορφών του τραγουδιού μας».

Τη λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς.

Την ορχήστρα αποτελούν οι Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο, πλήκτρα),  και ο Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, μαντολίνα και λαούτο).

Ο Κώστας Μακεδόνας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του, τραγουδώντας τα κινηματογραφικά του Γιώργου Ζαμπέτα, στην ουσία ερμηνεύει σημαντικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Μαζί του η ανερχόμενη Σαββέρια Μαργιολά. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

Γενική είσοδος: 20€
Φοιτητικό: 15€
(Δεν περιλαμβάνεται ποτό, ούτε είναι και υποχρεωτικό)
Ώρα έναρξης 21:30

210-8840660
www.proavlio.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις