Μεγάλη επιτυχία η Έκθεση ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ στο Ζάπειο 17-21 Απριλίου

Ξεκίνησε η  Αγορά-Έκθεση ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  ανοίγοντας διάπλατα την αγκαλιά της η Κρητική παράδοσης στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτή την  προσπάθεια συνεργάζονται, το Σωματείο Μικροπωλητών Ελλάδος με τους συναδέλφους τους Κρητικούς Μικροπωλητές, τους Παραγωγούς, Μικροπαραγωγούς και τους Συνεταιρισμούς του πρωτογενή τομέα της Κρητικής γης.

Στο Ζάππειο μπορεί να  γνωρίσει ο καταναλωτής τα Ελληνικά Κρητικά προϊόντα ενώ συγχρόνως θα βοηθηθεί η Ελληνική οικογένεια που περνά δύσκολα μέσα από την κρίση ενώ θα μπορεί να προμηθευτεί Ελληνικά προϊόντα από Κρητικούς Παραγωγούς, αρίστης ποιότητας και σε χαμηλές τιμές χωρίς μεσολαβητές και έμπορους.

 

 

 

Την έκθεση άνοιξε κόβοντας συμβολικά την κορδέλα ο Διευθυντής του STAR Μαλέλης Σταμάτης, ο Πρόεδρος των Μικροπωλητών Ντόλος Νεκτάριος, ο Πρόεδρος της Παγκρατίου Μαριδάκης Γεώργιος, η Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου Αλιμπέρτη Μαρία, ο Διαφημιστής Καρούσης Δημήτριος, πρόεδροι και μέλη Κρητικών Συλλόγων και πλήθος επισκεπτών.

 

 

 

 

H έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χανίων.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν με καθημερινή τους παρουσία οι Σύλλογοι  Κρητών: Αιγάλεω, Γαλατσίου «Η Μεγαλόνησος», Αγ. Αναργύρων, Ηλιούπολης, Ένωση Σφακιανών, Δικταίοι Καδτρινοί, Δροσουλίτες με τα χορευτικά και τα μουσικά τους συγκροτήματα.

Οι Κρήτες μουσικοί που συμμετέχουν με τα συγκροτήματά τους είναι: Σκορδαλός Γιώργος, Βλάσης Γιώργος, Βογιατζιδάκης Μιχάλης, Ζερβός Στέφανος, Σπυριδάκης Μιχάλης, Αντρεαδάκης Γιώργος και οι Στριγκας Γιώργος Λίρα, Σταυρουλάκης Μιχάλης, Λαούτο,Πάγκαλος Μανώλης Μπάσο, Τσαγκαράκης Γιάννης Κρουστά.

Τα προϊόντα που διατίθενται στο Ζάππειο είναι: Τυριά – γαλακτοκομικά, λάδι ελιές, παξιμάδια, κουλουράκια, προϊόντα ζύμης και χειροποίητα ζυμαρικά, κρασιά, τσίπουρο, βότανα και μυρωδικά, μέλι – βασιλικός πολτός, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα…  Όλα αγνά, παραδοσιακά, Ελληνικά Κρητικά προϊόντα. Είδη Λαϊκής Τέχνης, χειροποίητα, βιβλία με την Παράδοση της Κρήτης.

Γίνεται κέρασμα σε όλους τους επισκέπτες από τους παραγωγούς  με σκοπό για να γνωρίσουν τα προϊόντα τους, μουσική και μαντινάδες από Κρητικά παραδοσιακά συγκροτήματα, χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων χορεύουν καθημερινά και κατά τη διάρκεια της έκθεσης  παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ευχάριστη ατμόσφαιρα και να περάσει καλά όλος ο κόσμος που έρχεται στο Ζάππειο.

Προσκαλούμε τους Έλληνες να κάνουν μια βόλτα στο Ζάππειο και είναι σίγουρο πως θα νιώσουν ότι βρέθηκαν στην Κρήτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις