Κύτταρο Live – Πρόγραμμα Ιουνίου

ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE- Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα. Τηλ: 210-8224134

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η  ΙΟΥΝΙΟΥ
Οι ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ θυμούνται τον Βλάση Μπονάτσο
ΕΝΑΡΞΗ: 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €

Οι ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ στο Κύτταρο!!

Το Κύτταρο live περήφανα παρουσιάζει το γκρουπ που σημάδεψε την ελληνική ποπ-ροκ σκηνή της δεκαετίας του 70, σε μια βραδιά που οι Πελόμα Μποκιού θα θυμηθούν τον Βλάση Μπονάτσο και τον διαχρονικό και πάντα επίκαιρο «Γαρύφαλλο»
Μαζί τους στη σκηνή  εκλεκτοί φίλοι από τα παλιά…

Τα έσοδα θα διατεθούν για το «σπίτι του ηθοποιού» ..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

FRAGILE VASTNESS
SORROWS PATH
THELEMITE

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 €

Η μεγάλη επιστροφή των progsters FRAGILE VASTNESS!

Η μπάντα που ψηφίστηκε καλύτερη Ελληνική μπάντα από τους αναγνώστες του METAL HAMMER το 2005 θα εμφανιστεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο ΚΥΤΤΑΡΟ.

Οι doomsters SORROWS PATH, με τις δάφνες του επιτυχημένου νέου τους άλμπουμ “The Rough Path of Nihilism”, που κυκλοφόρησε από τη Γερμανική Rock it up, καθώς και οι ελπιδοφόροι metallers THELEMITE, θα έχουν την τιμή να είναι οι προσκεκλημένοι τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης και οικολογικής ευαισθητοποίησης:

“The Openmind project”

η Μ.Κ.Ο “Κάτι Πρέπει να γίνει” σε συνεργασία με το “Κύτταρο live”

παρουσιάζουν:

ΤΑΡΑΞΙΑΣ live

Ένα καθοριστικό όνομα της εγχώριας hip hop σκηνής παρουσιάζει το νέο του δίσκο «Βάσανο και Βάλσαμο» το  οποίο θα διανέμεται δωρεάν!!

Συμμετέχουν: Βάσια Πατρικαρέα, Θύτης, Threat, Dj Vinyl

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: ένα (1) κουτάκι αλουμινίου (άδειο..) !!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρουσίαση του πρώτου cd του Πάνου Μπούσαλη με τίτλο ” Γκέμμα”, στο οποίο συμμετέχουν ο Αλκίνοος Ιωαννιδης και η Σοφία Παπάζογλου, στην ιστορική σκηνή ‘Κύτταρο”. Προσκεκλημένοι, σημαντικοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, θα αφήσουν το ξεχωριστό αποτύπωμά τους στη βραδιά.
Θα μιλήσουν, ο  συνθέτης Λίνος Κόκοτος ,  ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος  Αντώνης Μποσκοϊτης, και η συγγραφέας Βέρα Βασιλείου και θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου.

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

AUGUST BURNS RED

+ Special guests : Go Ask Alice

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 25 € (προπώληση-ταμείο)
Ticket House  ( Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ.210 3608366)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ. 210 3841550 )

Οι  AUGUST BURNS RED είναι ένα επιτυχημένο  metalcore σχήμα από την Πενσυλβανία. Ξεκίνησαν το 2003,και ηχογράφησαν το πρώτο τους ΕΡ (Looks fragile after all) το 2004. Στο ενεργητικό τους έχουν 4 full-length albums ( Thrill Seeker 2005,Messengers 2007,Constellations 2009 το οποίο έφτασε στο νο.24 του Billboard 200, Leveler 2011).
Οι επιρροές τους όπως οι ίδιοι δηλώνουν ,είναι  από τους Between the buried and me,,Misery Signals και Hopesfall. Ο ήχος τους είναι δομημένος από odd-meter riffs,heavy breakdowns,και metal riffs. Στοιχεία ικανά να παρασύρουν το κοινό σε ατελείωτα stagedives και moshpits.
Στο ενεργητικό τους έχουν περιοδείες με τους As I Lay Dying, Misery Signals, All that Remains, Parkway Drive, Suicide Silence, A Day to Remember, Dropkick Murphys,NOFX, Megadeath και πολλούς άλλους
Οι AUGUST BURNS RED έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,και θα βρίσκονται στην σκηνή του ‘Κύτταρο live’ την Τρίτη 7 Ιουνίου
Special guest  οι Go Ask Alice, κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής metalcore σκηνής .

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
August Burns Red
official website :  http://www.augustburnsred.com/                    
facebook  : www.facebook.com/augustburnsred               
my space : www.myspace.com/augustburnsred
youtube : http://www.youtube.com/augustburnsred

Go Ask Alice
my space : www.myspace.com/goaskalicegr

Διοργάνωση  : Hardtimes – Playfalse
www.myspace.com/hardtimesathenscity
www.playfalse.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ
ΩΔΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 20.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 € (στην τιμή της εισόδου συμπεριλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)

Το Ωδείο Μουσικής Πράξης σας προσκαλεί στη τελική συναυλία των Μουσικών Συνόλων που διοργανώνει κάθε Ιούνιο και σηματοδοτεί την εξέλιξη των σπουδαστών σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο

Θα συμμετέχουν τα Pop-Rock Σύνολα 1,2,3 & 4 καθώς και τα Σύνολα του Teaching Diploma 1 (DipLCM)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
Dream Fest. Vol.1

The dream hunters
The drizzle
Colour temple
Winter flame
United highlights
Earth on fire
Ouzoklika-vromika kolpa

Το μέλλον της εναλλακτικής εγχώριας σκηνής σε ένα χορταστικό φεστιβάλ με ποικίλες μουσικές καταβολές..

ΕΝΑΡΞΗ: 20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 & ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Rocksound Presents :

Schools Out Festival

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος η Rocksound Productions  παρουσιάζει μετα το τέλος των πανελληνίων και όλων των σχολικών εξετάσεων το μεγαλύτερο μαθητικό πάρτυ της πόλης ,στην καρδιά της πόλης ,στο ιστορικό Κύτταρο Live.

Με αφορμή λοιπόν το κλείσιμο των σχολείων και το τέλος των σχολικών εξετάσεων και πανελληνίων , η Rocksound διοργανώνει δύο βραδιές γεμάτες ένταση , χορό και μουσική με μοναδικό σκοπό να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε στους ρυθμούς του καλοκαιριού που χτυπάει πλέον την πόρτα μας.

Ελάτε λοιπόν στο Schools Out Festival για να αφήσουμε πίσω την σχολική χρονιά και τις εξετάσεις με τον πιο γιορταστικό και εμφατικό τρόπο.

ΕΝΑΡΞΗ: 20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 € (Προπωληση) 10 € (ταμείο)

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Lie
Barakiti Ska Band
Guilty By Silence
Overjoyed32
Scream for friday
Faceless portraits

Σάββατο 25 Ιουνίου

Anassa
Beating bianca
Until a better name
Lost in delusion
No offense
Paradigm Shift

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

AGNOSTIC FRONT
+ FIRST BLOOD

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 25 €  (Προπώληση / Ταμείο)
Ticket House  ( Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ.210 3608366)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ. 210 3841550 )

Ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος  του hardcore ήχου και ιδιαίτερα της επονομαζόμενης  New York Hardcore σκηνής, είναι αδιαμφισβήτητα οι AGNOSTIC FRONT.
Η ιστορία των AF ξεκινά το 1980 και το 1983 παρουσίασαν το πρώτο τους ΕΡ “United Blood”.  
Κατόπιν ακολούθησαν τα Victim in Pain 1984, Cause for Alarm 1986, Liberty and Justice for..1987, One Voice 1992, Last Warning 1993,που αποτελούν και την “πρώτη ενότητα της ζωής” του συγκροτήματος Το Δεκέμβριο του 1992 έπαιξαν για τελευταία φορά στο θρυλικό CBGB της Νέας Υόρκης
Το Μάιο του 1996 οι AF επανενωνονται για μερικά live τα οποία θα οδηγήσουν το συγκρότημα σε μια «δεύτερη μουσική ενότητα» και θα διατηρηθούν ενεργοί έως και τις μέρες μας με albums όπως Something’s Gotta Give 1998,Riot Riot Upstart 1999,Dead Yuppies 2001,Working Class Heroes (split with Discipline), Another Voice 2004, Live at CBGB 2006,Warriors 2007,My Life My Way 2011.
Αναμιγνύοντας το  streetpunk/oi με thrash/crossover,πάντα μέσα από το “φίλτρο” του New York Hardcore, οι Agnostic Front μας έχουν δώσει “ύμνους” όπως το For My Family, Crucified, Gotta Go, Eliminator, Victim in Pain και άλλα
Special guest είναι οι First Blood,ένα hardcore συγκρότημα από το  San Fransisco, California. Το πρώτο τους album, Killafornia , κυκλοφόρησε από την Trustkill Records το 2006.  Το ίδιο έτος περιοδεύουν με συγκροτήματα όπως οι Sick of it all, Ignite, Comeback Kid, Stretch Arm Strong.  
Το 2007 ανακοινώνουν το νέο τους album «Silence is Betrayal» και περιοδεύουν με τους Full Blown Chaos και Death Before Dishonor.
Οι “Godfathers of New York Hardcore” AGNOSTIC FRONT επιστρέφουν στην Αθήνα μετά απο 5 χρόνια ενώ οι First Blood έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Και οι δυο υπόσχονται  ένα πολύ “θερμό” μουσικό event όπου το Old Skool συναντά το New Skool,και τα singalongs εναλλάσσονται με ατελείωτα stagediving! Ενα πραγματικο Hardcore show, που δεν πρέπει να χάσει κανένας οπαδός του Hardcore ήχου και όχι μόνο

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Agnostic Front
official website : http://www.agnosticfront.com
facebook  : www.facebook.com/agnosticfront
my space : http://www.myspace.com/agnosticfront

First Blood
my space : http://www.myspace.com/firstblood
facebook : http://www.facebook.com/FirstBloodRules

Διοργάνωση  : Hardtimes – Playfalse
www.myspace.com/hardtimesathenscity
www.playfalse.com

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

BOY SETS FIRE
REUNION SHOW

+ Special guests : Fall Of Man + Day Oof

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ:  22 € (προπώληση) 25 € (ταμείο)
Ticket House  ( Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ.210 3608366)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ. 210 3841550 )

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση , οι Αμερικάνοι Boy Sets Fire επιστρέφουν, συμπεριλαμβάνοντας την Αθήνα στην πρώτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία μετά την επανένωση τους .

Το 2007 οι Boy Sets Fire ανακοίνωσαν την διάλυση τους και δυσαρέστησαν με αυτή την απόφαση το κοινο τους . Το 2010, όταν επίσημα  ανακοινώθηκε η επανένωση τους, Fans από όλο τον κόσμο έσπευσαν να παρευρεθούν στο πρώτο Reunion Live των BSF στο Βερολίνο Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν μεγάλος και οι ίδιοι οι Boy Sets Fire έμεινα έκπληκτοι από την ανταπόκριση του.
Το συγκρότημα δήλωσε για την επιστροφή τους : ”Υποτιμήσαμε το πόσο θα μας έλειπε . Η ένταση , η αληθινή έκφραση και η επικοινωνία με το κοινό – δεν υπάρχουν για εμάς χωρίς τους Boy Sets Fire.”

Οι Boy Sets Fire δημιουργήθηκαν το 1994  σαν Post- Hardcore σχήμα με ιδιαίτερο πολιτικοποιημένο στίχο και ιδεολογικό χαρακτήρα.
Είναι ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που εναρμόνισαν τα hardcore φωνητικά με πιο καθαρά μελωδικά περάσματα.
Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album με τίτλο “ the Day the Sun Went Out.
Το 2000 κυκλοφόρησαν το “After The Eulogy”, ίσως ένα από τα πιο σημαντικά Post Hardcore Album που έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τις μεγάλες επιτυχίες “Rookie” και “My Life in the Knife Trade”.
Το 2003 κυκλοφόρησε η πιο εμπορική δουλεία των BSF “ Tomorrow Come Today” και το τραγούδι “ High Wire Escape Artist” συμπεριλήφθηκε στο Soundtrack της ταινίας  “Daredevil”. Παράλληλα το “Release The Dogs” χαρακτηρίστηκε από πολλούς  ως το καλύτερο του Album.
Ενώ τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν στη Equal Vision και Burning Heart το “The Misery Index: Notes from the Plague Years” που περιελάμβανε επιρροές από διάφορα είδη, καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα . Το Album έφτασε στην θέση 37 στο Billboard Chart.
Στο ενεργητικό τους εχουν 4 studio album, ενω συνολικά εχουν κάνει δεκαέξι κυκλοφορίες σε 7″, split ( με τους Snapcase, Shai Hulud) , EP , συλλογές και DVD.

[…And what gives us the right to judge without reprisal
To strike retaliation and wash our hands of blood
And who gave us the crown to claim that we’re divine

Without needing repentance and drive them into hell…]

Boy Sets Fire – ”Foundations to Burn”

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι :
BoySetsFire
www.boysetsfire.org
www.myspace.com/boysetsfire

Fall Of Man
www.myspace.com/fallofman

Day Oof
www.myspace.com/dayoffathens

Διοργάνωση  : Playfalse – Hardtimes

www.playfalse.com
www.myspace.com/hardtimesathenscity

Σχετικές δημοσιεύσεις