Η κρίση έφερε λιτότητα στο τραπέζι.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, το ρεύμα, τα ενοίκια και τα τρόφιμα ακριβαίνουν καθημερινά ενώ τα ηλεκτρικά είδη, σκεύη και ρουχισμός πέφτουν μέσω προσφορών.

Πως θα ανταπεξέλθει ο καταναλωτής, χρήματα δεν υπάρχουν για αγορές «περιττών» αντικειμένων. Τι και αν υπάρχουν προσφορές σε μη απαραίτητα είδη;

Δυστυχώς η Ελληνική οικογένεια κάνει περικοπές ακόμη και σε τρόφιμα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αδυνατούν να περικόψουν αφού στην οικογένεια υπάρχουν δύο ακόμα και τρία άνεργα μέλη σε σχέση με τα περσινά στοιχεία που υπήρχε ανά οικογένεια ένας ή κανένας άνεργος.

Από 100 μέχρι και 150 ευρώ το μήνα ξοδεύουν τετραμελείς οικογένειες για να αγοράσουν φαγητό από σουπερ μάρκετ, με επιλογή προϊόντα χωρίς ετικέτα μέσω προσφορών ή απευθύνονται σε φίλους για δανεικά.

Νοικοκυριά  που είχαν πέρυσι έσοδα έως 1000 – 2000 ευρώ, φέτος έχουν 400 ευρώ ή και καθόλου έσοδα και περικόπτουν από τα είδη διατροφής, δηλαδή από τις αγορές σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές σε μια προσπάθεια να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις τους ενώ πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, τους λογαριασμούς του ρεύματος, της ύδρευσης και τα δάνειά τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις