Φροντίδες φυτών κατά τους θερινούς μήνες

igarden.gr tα πάντα για τον κήπο.

 

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί γι’ αυτό  χρειάζονται τακτική φροντίδα και περιποίηση ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι  υψηλές ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να δημιουργήσουν ζημιές στα φυτά με αποτέλεσμα να καταπονούνται ή και δημιουργούνται βλάβες καθώς βλάπτονται φυσιολογικές διεργασίες του φυτού. Νομοτελειακά πάντα η καταπόνηση των φυτών από τις υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύεται και από ξηρασία.

Απαραίτητες φροντίδες για την αποφυγή στρεσαρίσματος στα φυτά από τις εν λόγω συνθήκες είναι οι εξής:

Στα καλλωπιστικά φυτά
•    Κάνουμε συχνότερα ποτίσματα. Ειδικότερα όσο μεγαλώνει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος τόσο αυξάνονται οι ανάγκες του φυτού σε νερό. Γενικά τα μεγαλύτερα φυτά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην ξηρασία ενώ αυτά που είναι τοποθετημένα σε γλάστρες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από υγρασία.
•    Τοποθετούμε τα φυτά σε σκιερό και δροσερό μέρος
•    Ψεκάζουμε το φύλλωμά τους κατά τη διάρκεια της μέρας
•    Χρησιμοποιούμε υλικά εδαφοκάλυψης. Ώστε να δεσμεύουμε περισσότερη υγρασία στο ριζικό σύστημα
•    Αφαιρούμε ξερά κλαδιά και ζιζάνια
•    Δεν κάνουμε βαθύ κλάδεμα απλά καθαρίζουμε τα φυτά από τα ξεραμένα άνθη

Τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοείται η ανάπτυξη ασθενειών στα καλλωπιστικά φυτά γι αυτό είναι απαραίτητος ο έλεγχος στην κάτω πλευρά των φύλλων καθώς και στους νέους βλαστούς για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ξηρή ατμόσφαιρα μπορεί να εμφανιστούν προσβολές από τετράνυχο οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα γιατί μπορεί να καταστραφεί ολόκληρο το φυτό αλλά και η προσβολή να επεκταθεί και στα υπόλοιπα.
igarden.gr
τα πάντα για τον κήπο

Σχετικές δημοσιεύσεις