Πρωινό μακιγιάζ δυσκολότερο από το βραδινό αλλά βασικό

Το πρωινό μακιγιάζ  που  είναι ακόμα πιο δύσκολο και από το βραδινό. Tο ζητούμενο του πρωινού μακιγιάζ είναι να μοιάζεις σα να μην έχουμε  φορέσει τίποτα.

Ο κανόνας  είναι να βαφτείς διακριτικά, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά  με τέτοιο τρόπο που δε θα φαίνεται άσχημα στο φως της ημέρας που δε συγχωρεί λάθη. Παρακάτω θα βρείτε  τα βήματα που θα σου χαρίσουν το τέλειο μακιγιάζ για όλες τις πρωινές σου εξορμήσεις:

Ένας καλός καθαρισμός και φόρεσε την ενυδατική σου κρέμα και την κρέμα ματιών σου. Περίμενε λίγα λεπτά να απορροφηθεί καλά η κρέμα και να στεγνώσει και στη συνέχεια πέρνα μια βάση για μακιγιάζ από όλο το πρόσωπο, ακόμη και γύρω από τα μάτια.
 
Πήγαινε σε ένα σημείο που έχει φυσικό φωτισμό, βάλε λίγο μεικάπ στα χέρια σου και εφάρμοσε το στα σημεία που το έχεις περισσότερο ανάγκη. Προσθέτεις  λίγο – λίγο σε όλο το πρόσωπο προσέχοντας να το «σβήνεις» με τα δάχτυλα σου κάτω από το πιγούνι και ψηλά στη γραμμή των μαλλιών σου.
 
Βάλε κονσίλερ γύρω από τα μάτια σου ταμπονάροντας με τα δάχτυλα σου. Είναι καλύτερα να φοράς το κονσίλερ μετά το μεικάπ γιατί έτσι δε χρειάζεται να βάλεις πολύ. Τέλος, βάζεις  λίγη πούδρα για να σταθεροποιήσεις το μεικάπ και το κονσίλερ.
 
Χαμογέλα πλατιά και πέρνα με ένα μεγάλο πινέλο, ρουζ στα μήλα σου. Τα μήλα στο πρόσωπο συ είναι το σημείο στα μάγουλα που τονίζεται όταν χαμογελάς. Κάνε μικρές κυκλικές κινήσεις σβήνοντας προς τους κροτάφους σου. Ξεκίνα με λίγη ποσότητα και συνέχισε ώσπου να έχεις ένα διακριτικό αποτέλεσμα.

Διάλεξε μια σκιά στο χρώμα του δέρματος ή σε απαλό καφέ χρώμα και πέρασε τη από το άνω βλέφαρο. Αν θες μπορείς να βάλεις και λίγο καφέ μολύβι στην εξωτερική γωνία των ματιών σου και κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων. Εναλλακτικά, πέρνα τη σκιά που έβαλες και κάτω από τα μάτια. Τελείωσε με μερικές στρώσεις καφέ μάσκαρα. Το καφέ χρώμα είναι πιο διακριτικό από το μαύρο και άρα τέλειο για το πρωινό μακιγιάζ.
 
Βάλε λίγο κραγιόν ή lipgloss προσέχοντας να διαλέξεις ένα απαλό χρώμα. Τα έντονα χρώματα δεν ταιριάζουν στο πρωινό μακιγιάζ καθώς είναι αρκετά κραυγαλέα. Αν ωστόσο είσαι πολύ μελαχρινή μπορείς να φορέσεις ένα κοκκινωπό κραγιόν αλλά μόνο αν δε βάλεις κάτι παραπάνω στα μάτια σου εκτός από λίγη μάσκαρα.
 
m.siam

Σχετικές δημοσιεύσεις