Άφωνο το Ελληνο – γερμανικό συνέδριο από Ελληνίδα μαθήτρια

Η ομιλία της 18χρονης Ελληνίδας μαθήτριας  Χριστίνιας Λιόλιου  σε συνέδριο που οργανώθηκε από τον δήμο Σουλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich-Ebert, το γραφείο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας ( DGV στην Θεσσαλονίκη), και το γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη απευθυνόμενη στο Ελληνο-γερμανικό κοινό εξέπληξε και άφησε άφωνους τους συνέδρους αφού είπε για τους νέους, την ελπίδα και τους κατακτητές της Ελλάδας, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Διευκρίνισε πως δεν θα χρειαζόταν διερμηνέα , καθώς είχε προετοιμάσει την ομιλία της και στα γερμανικά.
“Είμαι νέα, Ελληνίδα και αυτόν τον καιρό μένω στο σπίτι των γονιών μου”, σημείωσε και αναφέρθηκε στον Αριστοτέλη που έλεγε πως οι νέοι ζουν κυρίως με την ελπίδα.

“Ο λόγος είναι από το γεγονός ότι η ελπίδα αφορά το μέλλον και για τους νέους το μέλλον είναι μεγάλο”, συνέχισε, τονίζοντας πως το μέλλον των νέων της χώρας μοιάζει να είναι καταδικασμένο.
“Η ανεργία, που πλήττει περισσότερους από τους μισο
ύς νέους”, σημείωσε πως αποτελεί τροχοπέδη στη ζωή τους και εμποδίζει τα όνειρά τους.
“Χρειαζόμαστε ιδέες και προτάσεις που ενδεχομένως μπορούν να υλοποιηθούν από την ελληνική και τη γερμανική πλευρά και ήθελα να ευαισθητοποιήσω τους ακροατές από τη Γερμανία ώστε να είναι πιο δεκτικοί στις ιδέες που θα προτείνουμε την επόμενη μέρα”, επίσης  “θέλετε να μας αφήσετε χωρίς εισόδημα και χωρίς προοπτικές και δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της Κατοχής”, μίλησε όμως και για την ιστορία των κατακτητών που πέρασαν από την Ελλάδα και αναφέρθηκε στους Ρωμαίους, τους Οθωμανούς, τους Ιταλούς, τους Άγγλους, τους Βούλγαρους και τους Γερμανούς.

Η Χριστίνα, είναι αριστούχος μαθήτρια και φέτος πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, πρώτη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της τρίτης Λυκείου στη Θεσπρωτία.

Με την ομιλία της σε Έλληνες και Γερμανούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, η 18χρονη Χριστίνια Λιόλιου από την Παραμυθιά της Θεσπρωτίας κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Μίλησε με την καρδιά της, με ειλικρίνεια, με δυναμισμό. Είπε την αλήθεια και η αλήθεια ξύπνησε, συγκίνησε, ενθουσίασε το κοινό του συνεδρίου που έγινε στην περιοχή στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις