ΗΜΕΡΙΔΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ (ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ)

Την ανύπαρκτη στήριξη του Κράτους, την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού πρόληψης, καθώς και την αναγκαιότητα χωροταξικής στρατηγικής ,την ανάπτυξη του εθελοντισμού σε όλες τις δομές , την ανάπτυξη του πρασίνου ταμείου και την χάραξη κοινής διαδημοτικής δράσης επεσήμανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης από το βήμα του ομιλητή στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έργο «Πράσινη Ζωή στη πόλη» είχε θέμα «Διαδημοτική συνεργασία – Κοινός τόπος» και συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων για την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών σε επίπεδο περιβάλλοντος και πρασίνου, επίκαιρο και κυρίαρχο θέμα ενασχόλησης, ανάπτυξης , δράσης και σχεδίασης για την αυτοδιοίκηση. Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στο λανθασμένο σύστημα πυροπροστασίας που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. ….

«Η αγάπη και η τρέλα του Δημάρχου Πεντέλης, ο οποίος τοποθέτησε 4 υδατοδεξαμενές ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο αντί να κάνει έξι διαδρομές την ώρα από τη λίμνη του Μαραθώνα , έκανε 36 την ώρα από το υψωματάκι στην Μικρή Καλλιθέα δίπλα από το Μοναστήρι, ήταν το ανάχωμα για να μην καεί το Πάτημα Χαλανδρίου, το νοσοκομείο Παπαδημητρίου, οι Σχολές Χωροφυλακής, το νοσοκομείο Τσαγκάρη. Και στο τέλος του κουρνιαχτού, ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος…

Το αποκορύφωμα του κρατικού παρολογισμού, διατρανώνουν οι δασικοί χάρτες. Συγκεκριμένα για να τεκμηριώσουν την απόλυτη παρανομία ετών στην Πεντέλη και να διαφυλάξουν τις ελίτ γειτονιές που δημιούργησαν, έριξαν στην περιπέτεια αυτόχθονες μεροκαματιάρηδες κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είχαν χτίσει με άδειες ’34 και χαρακτηρίζουν παράνομες κεντρικές πλατείες και πατροπαράδοτους οικισμούς αιώνων. Και φυσικά ωφελούνται όπως πάντα υπάλληλοι υπουργείων (γεωργίας και ανοικοδόμησης), άλλων επιχειρήσεων και συμφερόντων οι οποίοι σε ακραιφνώς δασικές εκτάσεις χωρίς την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου, έχτισαν το ΄77, το ΄80 και το ΄90 στο Πεντελικό και με τους δασικούς χάρτες νομιμοποίησαν τις «νόμιμες» ήδη ιδιοκτησίες τους…

Έως πότε όμως? Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Θα πρέπει να κατανοήσει επιτέλους η κεντρική πολιτική σκηνή ότι εμείς οι αυτοδιοικητικοί, είμαστε σε επίπεδο αναχώματος όλων των προβλημάτων του πολίτη. Μόνο δυναμικά πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματα όχι τα δικά μας, αλλά των συνδημοτών που μας εμπιστεύθηκαν τα όνειρα τους για μια ανθρώπινη, καθαρή, πράσινη πόλη.»

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/7/2011

Σχετικές δημοσιεύσεις