Ελληνική καινοτομία: Μπίρα από μανιτάρια

Η γνωστή εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς που έχει έδρα το χωριό Καθενοί στην Κεντρική Εύβοια προχώρησε στην παραγωγή μπίρας από μανιτάρια!

Ο κ. Λευτέρης Λαχουβάρης εξήγησε πως τα μανιτάρια Εντινούλα έχουν ευεργετικές ιδιότητες, πικάντικα αρώματα, και σε ανάμιξη τους με βύνη και λυκίσκο δημιουργούν μπύρα που ζυμώνεται 3 μήνες στο μπουκάλι πριν διατεθεί στην αγορά, ακόμα δήλωσαν:

«Δεν πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα αλλά για ένα ακόμα «παιδί» μας, όπως  όλα τα προϊόντα που σχεδιάζουμε με βάση τα μανιτάρια. Αποτέλεσε, χωρίς να το θέλουμε, αντικείμενο καινοτομίας. Είναι μια πανέμορφη μπίρα που φτιάχνεται από μια φίλη Βελγίδα σε οικογενειακό μικρό ζυθοποιείο στο Βέλγιο. Στην Ελλάδα την πίνουμε μέχρι στιγμής μέσω των φίλων μας στον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ελλάδας και στις γιορτές που διοργανώνουμε για τα μανιτάρια. Όσοι θέλουν να την προμηθευτούν απλώς μας τη ζητάνε. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή σε σημεία πώλησης, λόγω της πολύ μικρής παραγωγικής δυνατότητας».

Η εταιρία «Μανιτάρια Δίρφυς» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 κατασκευάζοντας την πρώτη και μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μανιταριών στην Ελλάδα. Σε μικρό χρονικό διάστημα η εταιρία επεκτάθηκε και απέκτησε συνεργασίες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα ερευνητικά κέντρα τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Μεταξύ των άλλων ένα τμήμα της, το «Dirfis Health» ασχολείται με τις φαρμακευτικές ιδιότητες που έχουν κάποια είδη μανιταριών στη χώρα μας.

Αρχική

Σχετικές δημοσιεύσεις