Η Νάξος στο Κόντρα Τσάνελ

Αφιερωμένη στη Νάξο ήταν η πρώτη πρωινή εκπομπή την Δευτέρα μετά το Πάσχα στο ΚΟΝΤΡ ΤΣΑΝΕΛ με το Δημοσιογράφο Δημήτρη Μάρκο.

Καλεσμένοι οι: Αλιμπέρτη Κ. Μαρία, Δημοτική Σύμβουλος- Πρόεδρος ΚΑΠΗ Δήμου Γαλατσίου, Λέτα Κορέ, σύζυγο της τον Νικηφόρο, τα παιδιά της  Πολυχρόνη, και  Γιώργο μαζί και το συγκρότημά τους που μάγεψαν με τα τραγούδια και τη μουσική τους, συντροφιά με τον γνωστό Στιχουργό Θανάση Περιστεράκη, και παραδοσιακές Ναξιώτικες γεύσεις, Μπάτουδο, πατάτες ψητές, λαχανοντορμάδες, χορτόπιτα, γραβιέρα, κόκκινα αυγά και καλό κόκκινο και ρετσίνα κρασί, όλα μαγειρεμένα παραδοσιακά, προϊόντα Προσφορά της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού μαγειρεμένα από το παραδοσιακό εστιατόριο «Το τσουκάλι» στο Γαλάτσι.

Επίσης  με το τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΝΕΛ συνεργάσθηκε η  Αλιμπέρτη Κ. Μαρία, Δημοτική Σύμβουλος- Πρόεδρος ΚΑΠΗ Δήμου Γαλατσίου με καταγωγή από την Κωμιακή της Νάξου, στην πρωινή εκπομπή του Δημοσιογράφου Δημήτρη Μάρκου για μια εκπομπή αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κωμιακής παρουσιάζοντας φωτογραφίες της Νάξου, συνοδεία μουσικής από τους παραδοσιακούς μουσικούς, Αλιμπέρτη Κωνσταντίνο τραγούδι και λαούτο και Λιανή Νικόλαο βιολί. Παρουσιάσαμε τα προϊόντα της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού όπως τη Γραβιέρα, επίσης το Κίτρο Νάξου τα γλυκά του κουταλιού και τα προϊόντα παραγωγής των συνεταιρισμών των γυναικών των  χωριών μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις