Παρέμβαση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφτηκε τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Νάξου, κάνοντας παρέμβαση για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης , συνοδευόμενος από τις δημοτικούς συμβούλους – επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων Ευδοκία Ψαρρά και Θέκλα Κίζη, επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ Νάξου, όπου  συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο Νίκο Μαρούλη, προκειμένου να ζητήσουν να μην διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Νάξου ότι πρόκειται άμεσα να κατατεθούν, από πλευράς Δήμου, ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ, ώστε να διασφαλιστεί η μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος.

Ο προϊστάμενος του τοπικού υποκαταστήματος γνωστοποίησε ότι δεν θα προβεί σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών εναντίον του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο, συνεχίζεται από το Δήμο η συλλογή αιτήσεων των δημοτών, που πληρώνουν στις τράπεζες το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να καταβάλλουν το ειδικό τέλος. Μέχρι στιγμής, έχουν αποδοθεί στη ΔΕΗ, μέσω του Δήμου, 521 τέτοιες αιτήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις