Μεγάλη νίκη των 52.00 πολιτών που ζήτησαν στροφή της Δέλτα στις ελληνικές ζωοτροφές.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δυναμική δράση της Greenpeace έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ, μετά από δημόσια δέσμευση της εταιρείας για στροφή στις ντόπιες ζωοτροφές.

 

Με τη συμπλήρωση 10 ωρών δυναμικής δράσης της Greenpeace έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, οι ακτιβιστές της Greenpeace μαζί με 52.000 πολίτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δημόσια δέσμευση της εταιρείας για πλήρη αντικατάσταση της εισαγόμενης σόγιας στις ζωοτροφές με ελληνικές πρώτες ύλες.

Στην αυριανή συνάντηση της Greenpeace με τους εκπροσώπους της ΔΕΛΤΑ, εκτός από ένα σαφές σχέδιο δράσης σκοπεύουμε να εξασφαλίσουμε την υποκατάσταση της σόγιας και συγκεκριμένα με ντόπια κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κουκί και το ρεβίθι.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται σε συνέχεια της οχτάμηνης εκστρατείας της Greenpeace με σκοπό την προώθηση των ελληνικών ζωοτροφών.

Η απόφαση της ΔΕΛΤΑ αποτελεί σημαντικό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού η στροφή στην ντόπια παραγωγή αποτελεί απάντηση τόσο στην παγκόσμια διατροφική κρίση όσο και στην οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις