“Νικήστε τους φόβους σας”- Σρινιβασάν Σ. Πιλέι

Συγγραφέας: Σρινιβασάν Σ. Πιλέι, ΗΠΑ – Μετάφραση: Μπελίκα Κουμπαρέλη
Σειρά: Για να ζούμε καλύτερα – Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2012
Σελ.: 352 – Τιμή: 16,60€ – ISBN: 978-960-496-521-2
Εκδόσεις : Ψυχογιός Α.Ε.

7 επαναστατικά μαθήματα για να ελευθερωθείτε από την τυραννία τους άγχους, της κατάθλιψης και του φόβου.

Όλοι μας βιώνουμε σε κάποιο βαθμό φόβο στις μεγάλες αποφάσεις της ζωής μας, είτε πρόκειται για το γάμο που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε, είτε για την καινούργια μας δουλειά. Ωστόσο τι γίνεται με τους πιο αθόρυβους, απαρατήρητους φόβους που επηρεάζουν τις καθημερινές μας επιλογές και ίσως φέρνουν προβλήματα στις σχέσεις μας; Ο φόβος της οικειότητας, του έρωτα, της αλλαγής, της αποτυχίας, της απόρριψης μπορεί να είναι οι κρυφές αιτίες που σαμποτάρουν τη ζωή μας.

Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που είναι ψυχοθεραπευτής και κλινικός ψυχολόγος, χρησιμοποιεί τα τελευταία ευρήματα της έρευνας στην ψυχολογία και τη νευρολογία για να καταδείξει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ευτυχία μας είναι ο φόβος. Και μάλιστα τονίζει ότι δεν είναι ακριβώς ο φόβος που φέρνει στρες και άγχος, αλλά ο φόβος του φόβου. Η αναγνώριση και η κατανόηση των φόβων μας είναι το πρώτο βήμα για να τους ξεπεράσουμε.

Ο Πιλέι βασίζεται στις επιστημονικές έρευνες και στη δεκαοχτάχρονη κλινική και ψυχοθεραπευτική πείρα του για να αναλύσει συνηθισμένα προβλήματα, όπως το φόβο της επιτυχίας, τα οικονομικά, τις διαπροσωπικές και ερωτικές σχέσεις, τα παιδικά τραύματα. Με τις ασκήσεις που προτείνει, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να συνδέσουμε τη σκέψη με το συναίσθημά μας και να βρούμε την ευτυχία που ποθούμε και μας αξίζει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΣΡΙΝΙΒΑΣΑΝ Σ. ΠΙΛΕΪ είναι ουμανιστής συγγραφέας και πρωτοπόρος επιστήμονας στον τομέα της νευρολογίας του πόνου. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και συνέχισε με μεταπτυχιακά στο Τμήμα Κλινικής ψυχολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου πήρε το διδακτορικό του. Έκανε την πρακτική του στο ΜακΛίν, το κορυφαίο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αμερικής αυτή τη στιγμή. Σύντομα έγινε διευθυντής στο τμήμα Δυσλειτουργιών Άγχους στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του κλινικού ψυχίατρου-ψυχοθεραπευτή.

Έχει πολλά χρόνια πείρας στις νευροεπιστήμες και επιδοτείται συχνά από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, τον Κρατικό Οργανισμό Έρευνας της Σχιζοφρένειας και της Κατάθλιψης και το Κρατικό Ινστιτούτο για τις Εθιστικές Ουσίες και τα Ναρκωτικά. Θεωρεί αποστολή του να συνεισφέρει στην ανθρωπότητα μέσα από το γνωστικό του πεδίο και πιστεύει ακράδαντα πως όλοι μας μπορούμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Το ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ τιμήθηκε με το Books for Better Life Award για το 2010.

Σχετικές δημοσιεύσεις