Έφυγε η μοναδική Νινή Ζαχά σε ηλικία 82 χρονών

Σίγησε η φωνή της παλιάς Αθήνας… Έφυγε στα 82 της η μοναδική Νινή Ζαχά…
Έφυγε από τη ζωή η συνθέτης και τραγουδίστρια της ελληνικής ελαφράς μουσικής Νινή Ζαχά, σε ηλικία 82 ετών.

Η πορεία της στο ελληνικό τραγούδι είχε ξεκινήσει το 1938 ως παιδί θαύμα στην «μάντρα του Αττίκ». Στην πολύχρονη και πολύκροτη καριέρα της ερμήνευσε πολλά τραγούδια, ελληνικά και ξένα.
Γεννημένη το 1931 στη Θεσσαλονίκη, η Νινή Ζαχά. Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βαρκελώνης (1963) το τραγούδι της «Μαρία-Μαρία» (σε στίχους Δανάης) ήρθε πέμπτο.
Το 1964, το τραγούδι της «Στην Πάλμα», τραγουδισμένο από την ίδια και τον Τζίμη Μακούλη πήρε το Γ΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Πάλμας, αναφέρει η Καθημερινή
Άλλα γνωστά τραγούδια της είναι τα: «Κοντά στο τζάκι πάλι θα’ μαστε αλήθεια», «Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει» (1952), «Χίλια χρόνια μαζί», «Ήρθε το καλοκαίρι», «Ένας ταχυδρόμος μόνη πια χαρά μου», «Φύγε λοιπόν», «Μία προσευχή», «Στων ματιών της τις θάλασσες», «Αύριο», «Ένα φλερτ ήταν αυτό και τίποτ’ άλλο», «Mα εγώ αγαπώ μία», «Μη μ’ αγγίζεις, μη», «Δεν είν’ έτσι η αγάπη», «Πού είσαστε φίλοι», «Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόποις», «Μου λείπεις εσύ», κ.α.
Δίσκοι LP που περιλαμβάνουν τραγούδια της ερμηνευμένα από άλλες τραγουδίστριες (κυρίως από την Αλέκα Κανελλίδου): «Έλα στο σήμερα» (1977), «Αν ξαναγεννιόμουνα» (1981), «Πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα» (1982), «Αν θα σ’ αγαπήσω» (1983), «Φταίμε» (1991), κ.λπ. Δίσκος με τραγούδια της ερμηνευμένα από την ίδια: «Χθες, σήμερα» (1977). Δίσκοι στους οποίους συμμετέχει ερμηνεύοντας τραγούδια άλλων τραγουδοποιών: «Ξαναζώντας στη Μάντρατου» (1965), «Η Αθήνα τραγουδά Χατζιδάκι» (1968), «Η Νινή Ζαχά στα ωραιότερα τραγούδια του Αττίκ» (1969), «Μίμης Πλέσσας: Τί να πρωτοθυμηθώ» (1985), κ.λπ.

Πηγή: Contessa,

Σχετικές δημοσιεύσεις