«Ο Έλεγχος του ΔιεθνούςΤαμείου»- Θέτρο Τέχνης Καρόλου Κούν

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ
Φρυνίχου 14 – Πλάκα
«Ο Έλεγχος του ΔιεθνούςΤαμείου»–  Από Τρίτη 8 Μαρτίου και συνεχίζεται και μετά το Πάσχα
του Γ.Η. Ησαΐα, σε δραματουργική επεξεργασία Λέανδρου Πολενάκη

 Το Θέατρο Τέχνης, εν μέσω κρίσης, ύφεσης και μνημονίου, παρουσιάζει από την Τρίτη 8 Μαρτίου, ώρα 9.15 μ.μ.  το έργο «Ο Έλεγχος του Διεθνούς Ταμείου» του Γ.Η. Ησαΐα, μια κωμωδία μετ’ ασμάτων, σε δραματουργική επεξεργασία Λέανδρου Πολενάκη,  που σατιρίζει τον ευρωπαϊκό έλεγχο επί της ελληνικής οικονομίας και τους ξένους δανειστές μας.

Μετά την ταπεινωτική ήττα του 1897 και τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο μεγαλοδανειστής του κυρ-Αποστόλη Σακάτη φέρνει από το εξωτερικό τους ελεγκτές του Διεθνούς Ταμείου, για να ελέγξουν τα οικονομικά του και να εκπονήσουν μελέτες (εν είδει μνημονίου), ώστε να δανείσουν τον καταχρεωμένο νοικοκύρη, για να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνειά του. Όλα αυτά συμβαίνουν στην πικρή κωμωδία μετ’ ασμάτων του 1900, σε μια παράσταση που αντλεί τα υλικά της από τα λαϊκά θεάματα των μπουλουκιών και την πρώιμη Αθηναϊκή Επιθεώρηση.
Συντελεστές:

Δραματουργική Επεξεργασία: Λέανδρος Πολενάκης
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης – Δημήτρης Δεγαΐτης Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου Επιμέλεια Σκηνικού και Κοστουμιών: Κατερίνα Σωτηρίου Χορογραφική επιμέλεια: Μαρίζα Τσίγκα
Πιάνο: Μαρίνα Χρονοπούλου Ακορντεόν και σαξόφωνο: Γιάννης Μίνως
Κρουστά: Θοδωρής Δασκαλάκης

Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί του Θεάτρου Τέχνης:
Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Βασίλης Λέμπερος, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Βένια Σταματιάδη, Νικος-Ορέστης Χανιωτάκης, Αμαλία Καβάλη, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μαρία Τζάνη, Γιάννης Μίνως.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464-3236732
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 , 17.00- 22.00

Σχετικές δημοσιεύσεις