“Ο γείτονας” – Τατιάνα Ντε Ρονέ

Συγγραφέας: Τατιάνα Ντε Ρονέ, Γαλλία – Μετάφραση: Κρίστυ Κουνινιώτη
Εκδόσεις ψυχογιλος – Σειρά: Ξένοι Λογοτέχνες
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2011 – Σελ.: 312 – Τιμή: 14,40€ – ISBN: 978-960-453-889-8
Μπορεί να τύχει σ’ εσάς ή μπορεί να τύχει στο γείτονά σας…

Ένας σύζυγος συχνά απών. Ένα επάγγελμα που δεν την ικανοποιεί. Μια βαρετή καθημερινότητα. Η Κολόμπ Μπαρού είναι μια γυναίκα χαμηλών τόνων που ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, χωρίς εξάρσεις και απρόοπτα, αφού δε διεκδικεί ποτέ τίποτα. Μέχρι την ημέρα που μετακομίζει στο καινούριο όμορφο διαμέρισμά της για να συναντήσει… τον χειρότερο εχθρό της.

Ο άγνωστος του επάνω ορόφου τής κηρύσσει τον πόλεμο – ή έτσι τουλάχιστον νιώθει η Κολόμπ, αφού δεν έχει δει ποτέ τον μυστηριώδη άνδρα, αν και οι γείτονες μιλούν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Την παρακολουθεί, την ξυπνά τα βράδια βάζοντας δυνατά μουσική, επηρεάζει τη ζωή της σε τέτοιο βαθμό, ώστε παραμελεί τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Και τότε η Κολόμπ αποφασίζει να τον εκδικηθεί. Ποιο τίμημα είναι έτοιμη να πληρώσει για να ξαναβρεί την ησυχία της;

Ένα εξαιρετικό ψυχολογικό μυθιστόρημα που ξυπνά τους χειρότερους φόβους μας.

Παρουσίαση της Συγγραφέα

Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΝΤΕ ΡΟΝΕ γεννήθηκε το 1961 στα προάστια του Παρισιού. Κόρη, εγγονή, δισέγγονη και ανιψιά γνωστών επιστημόνων, ζωγράφων, ηθοποιών, πολιτικών και ιστορικών, η Ντε Ρονέ είναι αγγλικής, γαλλικής και ρωσικής καταγωγής.

Μεγάλωσε στο Παρίσι και στη συνέχεια στη Βοστόνη όπου ο πατέρας της δίδασκε στο ΜΙΤ. Μετακόμισε στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου έλαβε το πτυχίο της στην αγγλική λογοτεχνία από το πανεπιστήμιο του East Anglia.

Επιστρέφοντας στο Παρίσι το 1984, εργάστηκε ως Ακόλουθος Τύπου για τον οίκο δημοπρασιών Christie’s και μετά ως συντάκτρια στο περιοδικό Vanity Fair μέχρι το 1993. Από το 1992 έχουν εκδοθεί δέκα μυθιστορήματα της, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος για το γαλλικό περιοδικό Elle και ως κριτικός λογοτεχνίας για το περιοδικό Psychologies. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και ζει στο Παρίσι. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες και έχει γυριστεί κινηματογραφική ταινία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της συγγραφέως www.tatianaderosnay.com.

Σχετικές δημοσιεύσεις