Οι κάτοικοι της Γαύδου σπάνε τον αποκλεισμό

Πηγη:news247.gr
Τα μέτρα τους πήραν οι κάτοικοι της Γαύδου, μετά τον περσινό καλοκαιρινό αποκλεισμό του νησιού, λόγω διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Από 15 Απριλίου αρχίζουν τα δρομολόγια του πλοίου που ναύλωσαν ντόπιοι επιχειρηματίες

Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν κάτοικοι της Γαύδου, μετά τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που έζησε το νησί το περασμένο καλοκαίρι και την οικονομική ζημιά που υπέστη το νησί.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, έξι κάτοικοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στο νησί, συνέστησαν ναυτιλιακή εταιρεία και ναύλωσαν σκάφος.

Το πλοίο “GAVDOS EXPRESS 1” ξεκινάει δρομολόγια την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για πλοίο είναι κλειστού τύπου, ταχείας πλεύσης. Έχει μήκος 18 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2007.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, Στέφανο Μπικογιαννάκη, έχει δυνατότητα μεταφοράς 65 επιβατών.

Το πλοίο θα ξεκινήσει επίσημα τα δρομολόγια του στις 15 Απριλίου και περιλαμβάνονται ταξίδια-εκδρομές από τη Γαύδο προς τον Πλακιά και την Παλαιόχωρα και αντίστροφα.

Πέρσι το καλοκαίρι, το νησί είχε γνωρίσει αποκλεισμό πολλών ημερών, μετά την απαγόρευση στα ανοιχτού τύπου πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες.

ΠHΓΗ: http://news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις