Δημήτρης Παναγιωτόπουλος: Υπερσυγκέντρωση Κεφαλαίου και Οικονομική Κρίση στην Ευρωζώνη

Υπερσυγκέντρωση Κεφαλαίου  και Οικονομική Κρίση στην Ευρωζώνη
Σιδηροδέσμιοι στο νησί της σύγχρονης Κίρκης!
Δημήτρης  Παναγιωτόπουλος
Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος

Αυτό που συμβαίνει διεθνώς και μάλιστα με αγώνα, δήθεν, για να επικρατήσει η Δημοκρατία!! είναι απόλυτα ανήθικο, ειδικά για ένα λόγο ότι αποτελεί τουλάχιστο μη ευγενές άλλοθι. Εκατό άνθρωποι, οι πλουσιότεροι στον πλανήτη, μόνο για το 2012 αποκόμισαν κέρδη, κρατηθείτε.., 190 δις ευρώ. Tο ποσό αυτό θα μπορούσε να εξαφανίσει την φτώχεια από τον πλανήτη (“Επενδυτής” του Σαββάτου [2-2-2013]), ιδίως τη στιγμή που στη χώρα μας αυτοκτονούν εκατοντάδες από χρέη ή σε άλλες χώρες της Αφρικανικής-και όχι μόνο πλέον-Ηπείρου πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, η τάση αυτή της υπερσυγκέντρωσης του πλούτου σε λίγα χέρια, όχι μόνο δεν θα αναχαιτιστεί αλλά θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10% μέσα στο 2013. Στις ΗΠΑ η ελίτ της ελίτ , δηλαδή οι πιο  πλούσιοι από τους πλούσιους, διπλασίασε το ποσοστό της από το 10% στο 20% μέσα σε λίγα χρόνια. Στην μεταμοντέρνα Κίνα το 10% των πιο οικονομικά ισχυρών ανθρώπων κατέχει όσα έχει το 60% του πληθυσμού.
Μετά από αυτά μπορεί να απαντήσει κάποιος αν πράγματι αυτοί που διαλαλούν ότι τα πάντα τα κάνουν για να επικρατήσουν δημοκρατικά συστήματα  και αν πράγματι αυτό που ζούμε είναι δημοκρατία; Όσοι θα ήθελαν να το υποστηρίξουν δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον εαυτό τους. Η επαγγελία της παγκοσμιοποίησης έχει άλλους αόρατους στόχους και σκοπούς. Η εξουσία στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης που κυρίως όσα έχουν γίνει δεν έχουν άλλο σκοπό παρά την υπερσυγκέντρωση κεφαλαίου και τη δημιουργία μιας φύσει τεράστιας οικονομικής ανισότητας, δια της αόρατης διεθνούς εξουσίας.
Η εικόνα της πραγματικότητας θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως μια  σύγχρονη Κίρκη! Η οποία μας καλεί στο πλουσιοπάροχο παλάτι της, στο οποίο θα τα έχουμε όλα, αλλά μεταμορφωμένοι κατά τη διήγηση του Ομήρου σε «χοίρους», δεν θα είμαστε τίποτα, θα έχουμε χάσει τη φυσιολογική ζωή ενός ανθρώπου με τα αναγκαία και τα απαραίτητα και το γλέντι με τους φίλους, με τους θεσμούς και την απαιτούμενη αυτονομία μας, τη δυνατότητα δηλαδή να κάνουμε εμείς νόμους για τη δικιά μας ζωή και των παιδιών μας, για τη συνέχιση του πολιτισμού μας , του είναι μας!
Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος των Τραπεζών; τόσο μέσα  στη χώρα όσο και  στην Ευρώπη; Γιατί άραγε να αντιμετωπίζονται οι τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας;.  Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις;
 Στην Ευρωζώνη ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος των Κυβερνήσεων;  
Τέθηκε ποτέ από καμία Κυβέρνηση ότι έχουμε κοινό νόμισμα, το Ευρώ και ότι θα πρέπει τα προβλήματα των Τραπεζικών συστημάτων και τα χρέη των κρατών, να αντιμετωπίζονται και να λύνονται δια κοινής πολιτικής, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω  αυξήθηκαν από τις Κυβερνήσεις των ομοτράπεζων κρατών της Ευρωζώνης και διογκώθηκαν, κυρίως ερήμην των λαών  και υπό την πολιτική έγκριση των διοικούντων την Ευρωζώνη; Τέθηκε ποτέ ο προβληματισμός  ότι η κατά μόνας  αντιμετώπιση  των παραπάνω προβλημάτων από τις χώρες της Ευρωζώνης  τις θέτει στο περιθώριο και ότι καλούνται ως δήθεν για βοήθεια τρίτοι όπως είναι  το ΔΝΤ, οι Τράπεζες και εκπρόσωπος  της ΕΕ ως Τρίτη μεταξύ τρίτων. Οι κυβερνήσεις δηλαδή των αδυνάτων και χρεωμένων κρατών εκλαμβάνονται ως τρίτοι, σαν να μην είναι στην Ευρωζώνη, παρά ως τρίτοι, οι οποίοι συνδέθηκαν  με το Ευρώ αλλά δεν συμμετέχουν στη διαχείρισή του αν και είναι και δικό τους νόμισμα!!!.
Η έμπνευση αυτής της αντιμετώπισης δεν είναι διόλου τυχαία και σχετίζεται απόλυτα με την οικονομική πτυχή της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, καθότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη οδός να μπουν οι λαοί στη μέγγενη της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας  και υπό το βάρος των συμφωνιών ως τρίτων, δανεισμένων δήθεν και όχι Ευρωπαϊκών Εταίρων, να υποχρεωθούν σε μακροχρόνια οικονομική ανέχεια, ύφεση, ανεργία και υποτέλεια με μειωμένη απόλυτα την εθνική κυριαρχία και μάλιστα με τη  σύμφωνη γνώμη της κατά τα άλλα δημοκρατικά σε κράτος οργανωμένης κοινωνίας (βλ. Μνημόνια).  Αυτό είναι το πιο τραγικό από όλα να θεωρείσαι ότι είσαι εταίρος και ότι σου περιποιούν όφελος, απολαμβάνεις δήθεν τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις, ενώ κατ’ ουσία  σ’ έχουν καταστήσει όπως θα έλεγε κι ο Μακρυγιάννης «παλιόψαθα των Εθνών  βάρος της γης», σ έχουν υποδουλώσει και δεν έχεις καμία δυνατότητα, αυτόνομης βούλησης και παρουσίας! Ο τρόπος αυτός ήταν η Κερκόπορτα    και «η πόλις εάλω».

Εάν η παραπάνω ανάλυση είναι αληθής τότε  στόχος των «φίλων μας», ήταν και παραμένει η μη πτώχευση δήθεν του «άθλιου κράτους» και η  μεταφορά  το φορτίου στις πλάτες του ανύποπτου λαού και εν πολλοίς αχρεωστήτως, με ολέθρια σε όλους τους τομείς της ζωής μας αποτελέσματα; Κυρίως  δε, στο μέλλον αυτού του τόπου και των ανθρώπων του, των νέων και των μορφωμένων!  Μια Ελεγχόμενη χρεοκοπία του λαού, όχι τόσο προς όφελός του, όσο η  μη βλάβη των συμφερόντων των ισχυρών εταίρων στους, οποίους κατ’ ουσία ανήκει η Ευρωζώνη και για όσο χρονικό διάστημα τούτο απαιτηθεί!!

Πρέπει άμεσα να ζητηθούν ευθύνες από Ευρωζώνη υπέρ του λαού και της χώρας μας, στη βάση της συνθήκης της ΕΕ και να προκληθεί άμεσα συζήτηση στα όργανα για το ποιος διοικεί την ΕΕ;   τίνος είναι το Ευρώ ; είναι όλων ή μήπως μόνο  μιας χώρας; Αν είναι όλων τότε το νόμισμα θα πρέπει να τεθεί κάτω από κοινό έλεγχο κοινής πολιτικής των κρατών της με αντίστοιχα τραπεζικά όργανα!
Πέραν τούτων πρέπει να τεθούν επί τάπητος τα μνημόνια αυτών που φέρθηκαν ως τρίτοι προς τρίτους για να μας αιχμαλωτίσουν με δήθεν οικονομική βοήθεια της οποίας τα χρήματα με την επιβαλλόμενη πολιτική στο εσωτερικό δεν θα αρκούν ούτε για τους δανειστές και οι λαοί εκτός του ότι χάνουν τις χώρες τους υποχρεώνονται και σε λοιμοκτονία άδοντες!!

Σχετικές δημοσιεύσεις