Φροντίδα των μαλλιών – Extensions

Για γυναίκες από 5 έως 105 ετών– Γράφει ο Βασίλης Ντάτσος – Hair Stylist.(http://www.ntatsoshair.com/)
Από αρχαιοτάτων χρόνων το γυναικείο κεφάλι ξεχώριζε από το υπόλοιπο σώμα, για την την ομορφιά ή την ασχήμια του κ για την εξυπνάδα ή τη χαζομάρα του.
Εμείς θα ασχοληθούμε με το άσχημο κεφάλι για να το κάνουμε όμορφο αλλά και με το όμορφο για να το κάνουμε πανέμορφο! Δηλαδή… υπερπαραγωγή!!

Εκτός από τα αξεσουάρ (σκουλαρίκια, γυαλιά) και το μακιγιάζ, υπάρχει και το θέμα μαλλί. Αυτό είναι το θέμα μας! Και συγκεκριμένα το ..πρόσθετο μαλλί.

Οι περούκες υπήρχαν από την εποχή της Κλεοπάτρας. Και θα υπάρχουν πάντα, γιατί δεν τις φοράμε μόνο για αλλαγή ή ομορφιά αλλά και για την ανάγκη κάποιας απώλειας του τριχωτού της κεφαλής. Υπάρχουν καλές και κακές περούκες, φθηνές κι ακριβές. Οι καλές είναι με πάνινο τούλι εσωτερικά και τρίχα φυσική (αληθινή). Μπλεγμένη τούφα τούφα στο τούλι. Αυτές συνήθως είναι οι πιο ακριβές. Άλλες είναι με τρέσα κι άλλες με συνθετικό τούλι ή μαλλί. Γενικά ξεχωρίζει η καλή από την πιο καλή ή την κακή. Υπάρχει η Demi Perukue (μισή περούκα). H προσθετική που κολλάει με ταινία διπλής όψεως σε ξυρισμένο κεφάλι ή με ειδικά μεταλλικά κλιπς.

Το ποστίς είναι ένα πρόσθετο αξεσουάρ με μαλλιά που η βάση του είναι 5-20 τετραγωνικά εκατοστά και μπαίνει με χτενάκι μέσα στα μαλλιά. Το ποστίς ουρά ή κοτσίδα είναι σχοινάκι περιτριγυρισμένο με τρέσα μαλλί σαν ουρά αλόγου.

Και φθάνουμε στο θέμα extension . Τα πρώτα ήρθαν στην Ελλάδα γύρω στα τέλη του 1980. Ήταν συνθετικό μαλλί και το τοποθετούσαμε μπλέκοντας του σαν κοτσιδάκια με τα φυσικά μαλλιά (για την τοποθέτηση ήταν απαραίτητα δύο άτομα). Στη βάση βάζαμε γύρω-γύρω συνθετικό μαλλί και το κολλάγαμε με ζεστό σίδερο πλακέ. Η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρα. Ακολούθησε το «δέσιμο» με σπόγγους και στη συνέχεια τα «ραφτά». Κάναμε κοτσιδάκια ή στριφτά στη ρίζα και ράβαμε με βελόνα σακοράφα τη φυσική τρέσα πλέον στη βάση. Αυτές οι δύο μέθοδοι ήταν επώδυνες και ογκώδεις!

Η συνέχεια των EXTENSIONS είναι τα κολλητά τούφα-τούφα. Η σιλικόνη είναι ο χειρότερος τρόπος τοποθέτησης. Δεν υπάρχει μέθοδος απομάκρυνσης της τούφας παρά μόνο με ψαλίδι. Δηλαδή κόψιμο από τη …ρίζα! Η κεράτινη μπορούσε να βγει με ένα ειδικό Remover. Στην αρχή κόβαμε την τρέσα τουφάκι- τουφάκι και το κολλούσαμε με την κεράτινη. Η κεράτινη ήταν ένα υλικό σε σχήμα σαν μικρό καλαμάκι 10 πόντων που το λιώναμε με ένα ειδικό πιστολάκι για να το κολλήσουμε. Γύρω στις 5- 8 ώρες διαρκούσε η τοποθέτηση κι άλλες 5- 8 η αφαίρεση. Η αφαίρεση ήταν πιο επώδυνη για την πελάτισσα γιατί συνήθως ήταν μπερδεμένα τα μαλλιά με τα extensions και τα βγάζαμε τρίχα -τρίχα…!! Φυσικά αυτά πήγαιναν απευθείας στο καλάθι των αχρήστων παρέα με τα μαλλιά που έβγαιναν από τη ρίζα.. Κάθε χρόνο έφευγαν πολλά χρήματα για πιστολάκια και κόλλες κεράτινης και το στυλ άλλαζε συνεχώς.

Επειδή το κάθε τουφάκι EXTENSION τοποθετούνταν σε μισό εκατοστό εμβαδόν του κεφαλιού, χρειάζονταν 250-350 τουφάκια για να γεμίσει ένα κεφάλι. Ένα μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το μεγάλο κόστος για την πελάτισσα κι ένα ακόμη μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας από το βάρος, το λούσιμο, το ξεμπέρδεμα και το τράβηγμα.

Θα έχετε ακούσει για πολλές διάσημες ξένες κι ελληνίδες με «σκοροφαγωμένα» κεφάλια. Οι περισσότερες πλέον φοράνε τρέσες με χτενάκια κι έχουν ένα… διπλό κεφάλι. Όχι αγαπητές μου!!

Εμείς που έχουμε τοποθετήσει Extensions με όλους τους παραπάνω τρόπους, καταλήξαμε στον πιο τέλειο, γρήγορο, ανώδυνο κι απλό !
Οι τρέσες τοποθετούνται με μικροκλίπς . Χρησιμοποιούνται 4-5 τρέσες για ένα κεφάλι με μικροκλίπς 3 χιλιοστών από μίγμα μεταλλοπλαστκό, μη ανιχνεύσιμο στα αεροδρόμια και υποαλλεργικό. Η τοποθέτηση διαρκεί περίπου 40 λεπτά ενώ η αφαίρεση μόνο 15 λεπτά. Το κόστος είναι σχεδόν το ήμισυ από τα προηγούμενα Extensions. Κάθε τρεις με τέσσερις μήνες αφαιρούνται γρήγορα κι επανατοποθετούνται (οι ίδιες τρέσες!!). Η κάθετα από τις τρέσες διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Τo βάρος της κάθε τρέσας μοιράζεται σε όλο της το μήκος και δεν ταλαιπωρείται καθόλου η ρίζα με αποτέλεσμα να παραμένει υγιής.

Η μέθοδος αυτή είναι πρότυπη πατέντα και διεθνώς κατοχυρωμένη. Τα μικροκλίπς έχουν εσωτερικές γραμμώσεις για να μην γλιστράνε.
Τα Extensions KODIGO 4 είναι φυσική τρίχα κουρεμένη και γι’ αυτό το λόγο θέλουν περιποίηση και φροντίδα. Υπάρχουν βέβαια τα κατάλληλα προϊόντα. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα. Επίσης επιδέχονται χρωματικές αλλαγές. Τα Extensions που δεν δέχονται χρωματικές αλλαγές όμως λειτουργούν σαν φυσικά στο σίδερο, στο πιστολάκι ακόμη και στη μυρωδιά της τρίχας όταν καίγεται. Αυτά είναι μαλλιά πολτοποιημένα κι επεξεργασμένα με διάφορα χημικά φτιαγμένα εργοστασιακά και κομμένα στο επιθυμητό μάκρος. Οι τρίχες αυτές δεν έχουν λέπια για να ανοίξουν και να εισχωρήσουν τα χρωστικά.

Ο τρόπος τοποθέτησης με το μικροκλιπ μας βοηθάει να καλύψουμε και διάφορα κενά που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία σε γυναίκες που χρειάζονται πύκνωση μαλλιών. Ακόμη και σε άνδρες όμως μπορεί να καλύψουν το λεγόμενο «ταψάκι» της κορυφής.

Κλείνοντας το κεφάλαιο «Πρόσθετα Μαλλιά» πιστεύω να σας διαφώτισα και να σας έλυσα τυχόν απορίες που είχατε.

Σχετικές δημοσιεύσεις