Ακόμα σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικοποίησε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία τέθηκε σε αργία, ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι, ο κ. Ψωμιάδης, καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.
Ο τέως Περιφερειάρχης ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η επίμαχη από 6 Ιουνίου του 2011 απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Όμως, οι Σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄ Τμήματος, με την υπ΄ αριθμ. 3376/2012 απόφασή τους, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη.

Σχετικές δημοσιεύσεις