Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!

Όργιο κοινοβουλευτικής αταξίας και πολιτικής αυθαιρεσίας από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Την ώρα που η χώρα διάγει την πλέον κρίσιμη και ασταθή πολιτική και οικονομική περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και καταστρατηγεί κάθε έννοια διαβούλευσης και συμμετοχικής δημοκρατίας.

Οι πρόσφατες αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες του Υπουργού, ορισμένες εκ των οποίων λίγες ώρες πριν την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης, εκτός από τους προφανείς κινδύνους που κρύβουν για το περιβάλλον και την υγεία, επιτείνουν την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, προκαλούν το κοινό αίσθημα και τελικά υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Ειδικότερα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ κατά το πρόσφατο παρελθόν ανέλαβε τις παρακάτω προκλητικές και κοντόφθαλμες πολιτικές πρωτοβουλίες, εμπαίζοντας  σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τους ίδιους τους συναδέλφους του:

    Παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, αποφάσισε με τροπολογία που ‘πέρασε νύχτα’ την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής νομιμοποίησε επί της ουσίας την τακτοποίηση αυθαιρέτων εντός παραδοσιακών οικισμών, παρά την ψήφιση νόμου που προέβλεπε το αντίθετο λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

    Αγνοώντας πλήρως τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο και ενώ είχε ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε περάσει διάταξη την τελευταία στιγμή, η οποία στην ουσία χρησιμοποιεί το Τέλος ΑΠΕ για τη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων (μονάδων συμπαραγωγής) .

‘Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει χάσει πλέον κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Οφείλει να σταματήσει τώρα τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας και να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις και τα κίνητρά του. Είναι χρέος της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας να εξασφαλίσει ότι το περιβάλλον και η δημόσια υγεία δεν θα είναι τα θύματα στο όνομα κοντόφθαλμων και παράλογων επιλογών που αντί να προάγουν την ανάπτυξη, στην ουσία βαθαίνουν την κρίση και υποθηκεύουν το μέλλον μας, δήλωσε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.

Σχετικές δημοσιεύσεις