Δείξε μου τα παππούτσια σου να σου πω ποιά είσαι!

1.    Τα πολύχρωμα παπούτσια, ειδικά αυτά με τα φλουό χρώματα προτιμώνται από τους πιο ανοιχτούς, αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους.

2.    Eνώ τα peep toes από τους πιο συμμαζεμένους και ενοχικούς, με δυσκολία στην πρώτη επαφή με τον απέναντι.

3.    Τα ankle booties φοριούνται από τα πιο επιθετικά και αδέσμευτα κορίτσια, που δεν υποτάσσονται εύκολα στις επιταγές της κοινωνίας (φαντάζεσαι τη Ζαν ντ’Αρκ με ankle booties; Κλάψε μαζί μου!

4.    Τα κλειστά από μπροστά παπούτσια αντανακλούν τα συντηρητικά άτομα, ενώ τα αθλητικά όχι απαραίτητα τους αθλητικούς τύπους, αλλά τους πιο δεκτικούς στην περιπέτεια και το άγνωστο, που δεν επαναπαύονται εύκολα (τότε, γιατί ο Ιντιάνα Τζόουνς προτιμούσε άρβυλα;)…

5.    Τελος, τα πιο απλά παπούτσια, φοριούνται από τα φιλελεύθερα και πλέον δημοκρατικά μυαλά (με άλλα λόγια, αν είσαι του πιο εξεζητημένου είσαι μια στυγνή αντιδημοκράτισσα)!

6.    Ποιοι άνθρωποι είναι οι πιο δύσκολοι να προβλεφθούν; Αυτοί που φοράνε τα πιο βαρετά, αδιάφορα και χωρίς προσωπικότητα παπούτσια. Αν και σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρόκειται και για άτομα χωρίς προσωπικότητα, οπότε μικρό το κακό…

7.    Όλα τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν αυθαίρετα, ωστόσο μία διαπίστωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αβασάνιστα: ότι τα παπούτσια έχουν την ιδιότητα να συμβολίζουν. Πέραν δηλαδή από τη χρηστικότητά τους ως αντικείμενα, επιλέγονται από όλους μας προκειμένου να δώσουμε ένα μήνυμα, από το πιο φτηνό και ιδιοτελές («φοράω τα πιο μούρικα και ουάου All Star, είμαι και γαμώ τους τύπους, yeahhhh) μέχρι και πιο δεύτερης ανάγνωσης και εσωτερικά, που η αποκρυπτογράφησή τους θέλει προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς για το ποιόν του ατόμου που βρίσκεται απέναντί σου, ρίξε μια γρήγορη ματιά στα παπούτσια του. Παίζει και να σου πει περισσότερα από οποιαδήποτε ψυχολογική μελέτη…

8.    Τέλος, τα άτομα με τα πιο φτωχά επικοινωνιακά χαρίσματα περιορίζονται στα περίκλειστα παπούτσια, τύπου άρβυλα, μοκασίνια, ακόμα και σκαρπίνια (δεν θα σχολιάσω)

9.    Τέλος, τα άτομα με τα πιο φτωχά επικοινωνιακά χαρίσματα περιορίζονται στα περίκλειστα παπούτσια, τύπου άρβυλα, μοκασίνια, ακόμα και σκαρπίνια (δεν θα σχολιάσω).

m.siam

Σχετικές δημοσιεύσεις