“Οι ομορφότερες παραλίες της Κρήτης” – Alberta Galla – Michele Buonsanti

Ο χρήσιμος αυτός οδηγός βοηθάει τον αναγνώστη να ανακαλύψει τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης. Παραλίες ήσυχες, σχεδόν κρυφές, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, που διαθέτουν όμως αυτό που πρέπει να διαθέτει μια παραλία: πεντακάθαρα νερά.

Για να φτάσετε σε πολλές από αυτές, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε. Όπως λένε όμως αυτοί που ξέρουν: «όσο πιο δύσκολα φτάνεις σε μια παραλία, τόσο ομορφότερη είναι». Θα χρειαστείτε λοιπόν έναν καλό χάρτη, διάθεση για περιπέτεια, λαχτάρα να εξερευνήσετε το νησί, καθώς και το βασικό εξοπλισμό και προμήθειες για τα δύσβατα μονοπάτια και τις εκδρομές που παρουσιάζονται.

«Διαλέξαμε», λένε οι συγγραφείς «ιδανικές τοποθεσίες και προσπαθήσαμε να δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να πάτε εκεί. Την ίδια στιγμή, σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας κάποιες από τις πρώτες μας εντυπώσεις όταν ανακαλύψαμε τα γοητευτικά αυτά μέρη για πρώτη φορά».

Πολλές από τις παραλίες βρίσκονται κοντά σε θέσεις ιστορικού ή θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Έτσι αναφέρονται οι μινωικοί, δωρικοί, ελληνικοί και ρωμαϊκοί αρχαιολογικοί χώροι, οι εκκλησίες της βυζαντινής περιόδου, καθώς και οι οχυρώσεις και τα φρούρια που μαρτυρούν τη μακρά περίοδο της Βενετοκρατίας.
Για να δοθεί μια πλήρης εικόνα των ακτών του νησιού, ο οδηγός αναφέρει επίσης τις «γνωστές» παραλίες, ή τουλάχιστον εκείνες που δεν είναι εντελώς «κρυφές».

Ο οδηγός αυτός απευθύνεται κυρίως σε «αληθινούς περιηγητές», που προτιμούν ν’ αποφεύγουν τα πλήθη και να κάνουν το δικό τους, και δεν θα ενδώσουν ποτέ στους πειρασμούς των κοινότυπων οργανωμένων τουριστικών πακέτων.

Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης και στα: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά.

Εκδόσεις MYSTIS (Α. Τσιντάρης & ΣΙΑ Ο.Ε.)
Μεν. Παρλαμά 108 Ηράκλειο, Τηλ. 2810 346451 / 226518
info@mystis.gr www.mystis.gr

Σχήμα: 12×22, Σελ:142, Τιμή:7,90 ευρώ
ISBN: 960-6655-10-5
Εκδόσεις Mystis

Σχετικές δημοσιεύσεις