Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 20 Δεκεμβρίου 2012 Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ασθενείς ευάλωτους , «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
H ελληνική κοινωνία μεγαλώνει την αλυσίδα αλληλεγγύης
για τον πόνο του άλλου

Αθήνα, 18.12.2012. Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θέλουν να ευχαριστήσουν όλους εκείνους που αποδεικνύουν καθημερινά μέσα από την εκστρατεία «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», ότι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτο σε όλες τις δυσκολίες που βιώνουμε.

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», ένα μήνα μετά την έναρξη της εκστρατείας, βρίσκονται σε περισσότερα από 1.200 φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, από την Ορεστιάδα μέχρι την Κάρπαθο, διαμορφώνοντας έναν μοναδικό χάρτη αλληλεγγύης  που διαρκώς εξαπλώνεται χάρη στους φαρμακοποιούς εκείνους που επιλέγουν να συμμετέχουν στην εκστρατεία αφιλοκερδώς.

«Ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, αποδεικνύει έμπρακτα ότι διαθέτει ταχύτατα κοινωνικά αντανακλαστικά αφού αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την εκστρατεία και την έκανε δική του υπόθεση», διαπιστώνει ο Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, Χρήστος Χρήστου. «Περισσότεροι από 1.200 φαρμακοποιοί  μέχρι τώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διαθέτουν αφιλοκερδώς τις Παστίλιες ενώ το δίκτυο αλληλεγγύης μεγαλώνει καθημερινά καθώς οι φαρμακοποιοί αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι  και η δική τους συμβολή στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη».

Ο Αχιλλέας Τζέμος, υπεύθυνος της εκστρατείας «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δηλώνει «Είναι συγκινητικό να λαμβάνεις  μηνύματα από εκατοντάδες ανθρώπους, από κάθε άκρη της Ελλάδας, που θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι σε όσους είναι αποκλεισμένοι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και  να απαλύνουν τον πόνο τους αγοράζοντας τις Παστίλιες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις δε, που οι ίδιοι οι  πολίτες είναι αυτοί  που παρακινούν τον φαρμακοποιό  της γειτονιάς τους να τοποθετήσει τις Παστίλιες. Μια τ! όσο μεγάλη ανταπόκριση και κινητοποίηση αισθημάτων αλληλοϋποστήριξης σε μια κοινωνία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, μόνο αισιοδοξία για το μέλλον μπορεί να μας γεμίζει».

Υπενθυμίζεται ότι οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι καραμέλες υψηλής ποιότητας με μέλι και θυμάρι που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία, προς μόλις 1,60 ευρώ. Η τιμολόγηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το 1 ευρώ από τις πωλήσεις κάθε τεμαχίου με Παστίλιες να διατεθεί απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο (Κόστος παραγωγής 0.41€, Φ.Π.Α. 13% 0,19€).
Το κόστος παραγωγής κρατήθηκε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, χάρη στην προσπάθεια και την ευγενική συνεισφορά της ελληνικής εταιρείας φυσι! κών καλλυντικών APIVITA και των συνεργατών της που παρήγαγαν και διανέμουν τις παστίλιες χωρίς κανένα απολύτως κέρδος. Οι φαρμακοποιοί μπορούν να παραγγείλουν τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» με ένα απλό τηλεφώνημα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο 210 5 200 500.

«Οι Παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι μια μεγάλη ιδέα σε ένα μικρό κουτί» καταλήγει ο κ. Χρήστου. «Εμείς τις παίρνουμε και κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βάλαμε στόχο να προκαλέσουμε στη χώρα μας μια μεγάλη “επιδημία” αλληλεγγύης, γεγονός που διαπιστώνουμε από  την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της εκστρατείας από όλους τους τομείς -τους πολίτες , το δίκτυο των φαρμακοποιών που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα  και τα ΜΜΕ που μεταδίδουν τα μηνύματα της εκστρατείας. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν,  να μη γιατρευτούμε ποτέ από αυτή την “επιδημία” αλληλεγγύης!»
Νέα ραδιοτηλεοπτική καμπάνια με πρωταγωνιστή έκπληξη και εκδηλώσεις για την εβδομάδα αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των πολιτών

Με αφορμή την Ημέρα της Αλληλεγγύης, στις 20 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και η καινούρια τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια της εκστρατείας, που αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς σε αυτή πρωταγωνιστεί μια προσωπικότητα-έκπληξη, ένας διεθνώς καταξιωμένος ηθοποιός με έντονη κοινωνική δράση που απευθύνει έκκληση, ακόμα και στα ελληνικά, σε όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα μάθημα αλληλεγγύης στον κόσμο. Η απάντηση για τον πρωταγωνιστή-έκπληξη θα δοθεί στο επίσημο site της εκστρατείας pastilies.gr, συμβολικά, την Πέμπτη 20.12, Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης.

Επίσης στο πλαίσιο της Ημέρα Αλληλεγγύης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινάνε στα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα μια “εβδομάδα αλληλεγγύης” από τις 19 έως τις 24 Δεκεμβρίου, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην εκστρατεία, εκφράζοντας τι σημαίνει για τον ίδιο «αλληλεγγύη για τον πόνο του άλλου». Σχετικές πληροφορίες θα αναρτηθούν στο blog της εκστρατείας:  pastilies.msf.gr.  

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 μέχρι τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων “Η Αθήνα Γιορτάζει “, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσκαλούν τους πολίτες να φωτογραφηθούν για τον «τοίχο της αλληλεγγύης» τους. Επίσης με τη βοήθεια εθελοντών και πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα στολιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με κουτάκια από «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» με στόχο να σταλθούν 2013 μηνύματα αλληλεγγύης στους «ξεχασμένους» και αποκλεισμένους από την περίθαλψη ασθενείς.

Ευχαριστίες:  
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ευχαριστούν θερμά την εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA και τους προμηθευτές της καθώς επίσης και στους φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα για την αφιλοκερδή υποστήριξη της εκστρατείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις