Γνωρίστε το Peeling

Πριν & Μετά

 

http://www.skinclinic4you.gr/

Peeling είναι το “ξεφλούδισμα”, η αφαίρεση δηλαδή στιβάδων της επιδερμίδας με τη χρήση διάφορων φυσικών και χημικών ουσιών.

Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης και η παραγωγή του κολλαγόνου . Ως αποτέλεσμα το δέρμα αποκτά απαλή υφή, λάμψη και σφριγηλότητα.

 

Ποιά είδη peeling υπάρχουν; Υπάρχουν πολλά είδη peeling ανάλογα με το το πρόβλημα το οποίο θέλουμε να θεραπεύσουμε. Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα είναι:

• Peeling AHA ή γλυκολικού οξέος

Είναι τα πιο ευρέως διαδεδομένα peeling γιατί συχνά η απολέπιση που επιτυγχάνεται είναι τόσο ήπια ώστε να μην είναι ορατή .Η λάμψη στο πρόσωπο είναι εμφανής μετά την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Χρειάζεται ωστόσο αρκετές συνεδρίες για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ενδύκνειται :

στο θαμπό δέρμα
στους διεσταλμένους πόρους
στα μικροσημαδάκια από ακμή
σε κηλίδες από τον ήλιο
στις λεπτές γραμμές

• TCA peeling

Τα peeling τριχλωροξεικού οξέος είναι πιο “βαθιά” σε σχέση με τα AHA.Εδώ η απολέπιση της επιδερμίδας είναι ορατή. Εμφανίζεται συνήθως 4-5 ημέρες μετά την εφαρμογή και διαρκεί 3-10 ημέρες ανάλογα με το βάθος του peeling.Το δέρμα μετά το τέλος των θεραπειών είναι λαμπερό και πιο σφριγηλό.

Ενδείκνυται :

σε κηλίδες
σε λεπτές γραμμές
σε ουλές ακμής
σε φωτογήρανση
σε ξανθελάσματα
• Peeling σαλικυλικού οξέος

Πρόκειται για εξειδικευμένα peeling κατά της ακμής.

• Yellow peel

Είναι εξειδικευμένα peeling για τις πανάδες .Η απολέπιση εξαρτάται από το χρόνο εφαρμογής του yellow peel και μπορεί να είναι από ήπια ως και πολύ έντονη.

Τα peeling είναι μόνο για το πρόσωπο; Τα peeling μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος όπως λαιμός, πλάτη, στήθος, ώμοι, χέρια και πόδια.

Σε ποιούς αντενδείκνυται; Αντενδείκνυται σε άτομα με πολύ λεπτό,ευαίσθητο και με πολλές ευρυαγγείες δέρμα.

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία; Ανάλογα με το είδος του peeling κυμαίνεται από 30-60’.

Θα πρέπει ο ασθενής να παραμείνει στο σπίτι μετά το peeling; Στα ήπια peeling όπου η απολέπιση δεν είναι κλινικά εμφανής ή είναι μέτρια, ο ασθενής συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες του.
Σε όλο το διάστημα της απολέπισης επιτρέπεται η χρήση make up.

Σχετικές δημοσιεύσεις