Το Πεκίνο αναζητά «Εξωγήινους» και ξεσπιτώνει 9.000 άτομα

Σύμφωνα με το news.in.gr  το Πεκίνο αναζητά εξωγήινους και περισσότερα από 9.000 άτομα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από την έναρξη της λειτουργίας ραδιοτηλεσκόπιου μέσα στο 2016 – μία κίνηση ελπίζοντας  ότι θα βοηθήσει στο «κυνήγι» αναζήτησης εξωγήινης μορφής ζωής.

Το κόστους περίπου 165 εκατομμυρίων ευρώ ραδιοτηλεσκόπιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Κίνα θα αποζημιώσει με μόλις 1.657 ευρώ τους 9.110 κατοίκους που ζουν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και οι οποίοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, αυτοί που θα φύγουν από τα σπίτια τους θα είναι οι κάτοικοι των περιοχών Πινγκτάνγκ και Λουοντιάν της επαρχίας Γκουιτσού.

Αξιωματούχος της περιοχής είπε ότι η μετεγκατάσταση κατοίκων θα βοηθήσει «να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ηχητικού ηλεκτρομαγνητικού κύματος».

Το τηλεσκόπιο θα έχει διάμετρο 500 μέτρων και θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το διαμέτρου 300 μέτρων Παρατηρητήριο Αρεσίμπο του Πουέρτο Ρίκο.

Ένας από τους επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για το πρότζεκτ ισχυρίστηκε ότι εάν το ραδιοτηλεσκόπιο ήταν γεμάτο με κρασί, τότε καθένας από τους 7 δισεκατομμύρια πολίτες του κόσμου θα μπορούσε να γεμίσει πέντε μπουκάλια απ’ αυτό.

Η κατασκευή του τηλεσκοπίου έρχεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής ανάκαμψης που επιχειρεί η Κίνα.

Ένας από τους επικεφαλής επιστήμονες του προγράμματος, ο Ναν Ρεντόνγκ είπε σε συνέντευξή του ότι ένα ραδιοτηλεσκόπιο είναι σαν ένα «ευαίσθητο αυτί» που προσπαθεί να ξεχωρίσει τα «σημαντικά μηνύματα» από τον «λευκό θόρυβο στο σύμπαν». «Είναι σαν να προσπαθεί να εντοπίσει τον ήχο των τζιτζικιών σε μία καταιγίδα» σημείωσε ο ίδιος.

Σε κείμενό της πριν από λίγους μήνες, η South China Morning Post έγραφε: «Εάν μπορέσουμε να έχουμε επαφή με τους εξωγήινους, η Κίνα θα έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Τα μάτια και τα αυτιά μας πλησιάζουν την πιθανότητα ζωής σε άλλο πλανήτη».

Σχετικές δημοσιεύσεις